Hírek
Győri SZC | Győr+ Média
- verseny
- szakképzés
- technikum
Tradíció és modernizáció: szakmai napok a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban
Tradíció és modernizáció, ezzel a címmel rendezett szakmai napokat a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a héten. A többi között Petőfi Sándor költészete és a gasztronómia is fókuszba került az intézményben, de egykori diákok is meséltek a nagybetűs életben szerzett tapasztalataikról. Ezen kívül színvonalas szakács, pincér és cukrász verseny is zajlott a Krúdyban.
Szavalóversenyre készülődtek a diákok még hétfőn a Krúdy Technikumban, ez is része volt a Szakmai Napoknak az intézményben. A Petőfi emlékév tiszteletére, Petőfi 200 címmel hirdettek vetélkedőt, ahol kizárólag Petőfi Sándor verseit szavalták a fiatalok. Győrben szeretik Petőfit, a szakember legalábbis így látja. „Rövid időn belül már a harmadik győri iskolában vendégeskedem, ebből látszik, hogy ebben a városban szeretik Petőfi Sándort, aki sajnos csak rövid ideig élt, de azt nagyon tudatosan, lendületesen tette, kicsit hasonlított akár ezekre a krúdys fiatalokra is” – mondta Juhász Anna, a Petőfi Ügynökség Nonprofit Zrt. programigazgatója.
Tradíció és innováció, ez volt a mottója a szakmai napoknak, ahol a költészeten kívül természetesen a gasztronómia is a fókuszba került. ”Fontosak számunkra ezek a szakmai napok, ilyenkor kicsit bemutatjuk egymásnak és vendégeinknek, hogy mit is tudunk, mire vagyunk nagyon büszkék, a szokásos gasztronómiai programok mellett ezúttal, mivel Petőfi 200 emlékév van, egy kis költészetet is csempésztünk a programok közé, amit a tantestület javasolt” – fogalmazott Baloghné Pálfi Edina, a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum igazgatója.
Ha már gasztronómia, a Krúdy tankonyhájában szakács, pincér és cukrászversenyt is rendeztek. Ezeken a területeken országos, sőt nemzetközi híre van az iskolának, ahol a fiatalok szívesen tanulnak az idősebb szakemberektől. ”Kiváló szakemberek oktatják itt már évek óta az utánpótlást, valakiből akkor lehet jó szakács vagy séf, ha megfogadja a nagy öregek tanácsait, ellesi praktikáikat, na meg persze tehetséges, kíváncsi és szívesen kísérletezik új dolgokkal is” – hangsúlyozta Horváth Csaba mesterszakács.
A kiváló szakmai képzésnek, na meg persze tehetségének köszönhetően idén is felbukkant egy komoly szakács talentum a Krúdyban, aki április végén a SzakmaSztár országos döntőjében képviseli az iskolát. ”Változatos, izgalmas, kihívásokkal teli, nagy szabadságot ad, ezek miatt választottam ezt a területet, itt a Krúdyban nagyszerű tanároktól leshetem el a szakmai fortélyokat, ráadásul közben rengeteg érdekes emberrel találkozhatok” – emelte ki Tóth Bendegúz, a Krúdy egyik tehetséges diákja. A szakmai napok keddi programjain egykori krúdys diákok tértek vissza iskolájukba, hogy arról meséljenek, hova és mire jutottak a nagybetűs életben azóta, hogy a marcalvárosi intézmény padjait koptatták.
GALÉRIA
Galéria
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Diétás főzőtanfolyam a Krúdyban
Szeptember 17-én és 18-án a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum iskolánk adott otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület szervezésében a diabétesszel élő fiatalok elméleti és gyakorlati oktatásának.
GYORISZC
Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta
Krúdys diákokkal közösen készítette el Karácsonyi Péter, nagybajcsi mestercukrász, a Ludas Matyi névre elkeresztelt, Ország Tortája döntős édességét.
Győr+ Média
Magas rangú kitüntetésben részesült a Krúdy iskola szakmai igazgatóhelyettese
Szemeti Simon kollégánkat, a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum szakmai igazgatóhelyettesét az ITM miniszteri elismerő oklevélben részesítette.
GYORISZC