Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 6.


Győr+ Média

  • felnőttképzés
  • ország tortája
  • cukrász

Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta

Krúdys diákokkal közösen készítette el Karácsonyi Péter, nagybajcsi mestercukrász, a Ludas Matyi névre elkeresztelt, Ország Tortája döntős édességét.

Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta

Az intézmény nappali és a felnőttképzésében végzős, cukrászhallgatói sütötték meg a tortát, emellett a csokoládétemperálásról és a csoki díszek elkészítéséről is sokat tanulhattak. VIDEO LINK: KATT IDE!

Karácsonyi Péter, mestercukrász szerint a szakkör célja, hogy Ludas Matyi álruhájában egy kicsit a desszertkészítés gyönyörét, az alkotását szépségét tudja átadni, valamint, hogy a fiatalok megtanulják mitől lesz egy desszert jobb, mint egy átlagos. A mestercukrász hozzátette: aki bent marad és alkotni akar a szakmában, annak ez a lehetőség sokat fog jelenteni.

A cukrász az Ország Torta döntős édességéről a Győr+-nak elmondta: három csokoládé szintézisén alapul az édesség, pár nappal a verseny előtte jött az ötlet, hogy valósítsák meg. Egy kis malátával bolondították meg, ennek az íze, karaktere Karácsonyi Péter szerint nagyon szépen emeli ki az ízét, ahogy az epres gyümölcsréteg is.

A szakkörön összesen négy Ludas Matyi torta készült, de a fiatalok csokoládétemperálási technikákat is elsajátíthattak.

Bognár Éva, cukrászmester-oktató szerint a végzősök nagyon szorgalmasak, az összes szakkört és plusz lehetőséget megragadják a fejlődésre, ő pedig például cukrászüzem látogatásokkal is próbálja segíteni szakmai előre menetelüket.

Stipkovits Natália és Csatári Bertold nagy érdeklődéssel figyelték a mester mozdulatait, nagyon jó lehetőségnek tartják az ehhez hasonló workshopokat és remélik egyszer majd ők adhatják át tudásokat a fiatalabb generációnak.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Érettségi után is vár a szakképzés!

Érettségi után is vár a szakképzés!

A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit.

2021. aug. 16.


ITM

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Kifizetődő a cégek számára szerepvállalásuk a duális szakképzésben, jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is.

2021. aug. 13.


ITM

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Megbeszélést tartottunk Kara Ákos országgyűlési képviselővel a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum valamint a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskolában.

2021. aug. 16.


Kara Ákos

Széchenyi 2020