Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 6.
Győr+ Média
  • felnőttképzés
  • ország tortája
  • cukrász

Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta

Krúdys diákokkal közösen készítette el Karácsonyi Péter, nagybajcsi mestercukrász, a Ludas Matyi névre elkeresztelt, Ország Tortája döntős édességét.

Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta

Az intézmény nappali és a felnőttképzésében végzős, cukrászhallgatói sütötték meg a tortát, emellett a csokoládétemperálásról és a csoki díszek elkészítéséről is sokat tanulhattak. VIDEO LINK: KATT IDE!

Karácsonyi Péter, mestercukrász szerint a szakkör célja, hogy Ludas Matyi álruhájában egy kicsit a desszertkészítés gyönyörét, az alkotását szépségét tudja átadni, valamint, hogy a fiatalok megtanulják mitől lesz egy desszert jobb, mint egy átlagos. A mestercukrász hozzátette: aki bent marad és alkotni akar a szakmában, annak ez a lehetőség sokat fog jelenteni.

A cukrász az Ország Torta döntős édességéről a Győr+-nak elmondta: három csokoládé szintézisén alapul az édesség, pár nappal a verseny előtte jött az ötlet, hogy valósítsák meg. Egy kis malátával bolondították meg, ennek az íze, karaktere Karácsonyi Péter szerint nagyon szépen emeli ki az ízét, ahogy az epres gyümölcsréteg is.

A szakkörön összesen négy Ludas Matyi torta készült, de a fiatalok csokoládétemperálási technikákat is elsajátíthattak.

Bognár Éva, cukrászmester-oktató szerint a végzősök nagyon szorgalmasak, az összes szakkört és plusz lehetőséget megragadják a fejlődésre, ő pedig például cukrászüzem látogatásokkal is próbálja segíteni szakmai előre menetelüket.

Stipkovits Natália és Csatári Bertold nagy érdeklődéssel figyelték a mester mozdulatait, nagyon jó lehetőségnek tartják az ehhez hasonló workshopokat és remélik egyszer majd ők adhatják át tudásokat a fiatalabb generációnak.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld
Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum