Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 26.
Győri SZC | Győr+ Média
  • siker
  • oktatás
  • Pedagógusnap

Kiváló pedagógusokat és sportszakembereket köszöntöttek

Pedagógusnap alkalmából tanárokat és sportszakembereket tüntettek ki csütörtökön a városházán.

Kiváló pedagógusokat és sportszakembereket köszöntöttek

Dr. Dézsi Csaba András polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy Győr iskolavárosként nem csak a múltban, hanem a jelenben is fényesen teljesít, több intézmény is az élvonalba tartozik országos viszonylatban. A polgármester beszélt arról is, mekkora felelőssége van a pedagógusoknak, az edzőknek abban, hogy jó embert faragjanak a gyerekekből. Megköszönte a tanárok munkáját, azokét, akik felnevelik a jövő generációját. „Mert a mai diákokon múlik Győr város jövője, az, hogy milyen városban élhetünk, és hogy Győr megtartja-e az ipari szerepét, azt a szerepet, amit ma már kiegészít az egyetem, az innováció. Rajtuk múlik, hogy a város megtartja-e sikerét a kultúra, a gazdaság, az oktatás, a sport és egyéb más területeken is. Vajon lesznek e folytatói ennek a színvonalnak, mert az elvárás ez.” – hangsúlyozta a polgármester. Majd virággal köszöntötte egykori tanárait: Truka Istvánné Katona Zsuzsannát, Németh Gyulánét és dr. Haffenscherné Géczi Zitát.

Győr egy modern és eredményes iskolaváros is, az országban a legjobbak között vannak az oktatási intézményeink évek, évtizedek óta – erről már Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszélt. A pedagógusok anyagi megbecsülése kapcsán a politikus így fogalmazott: „Rövid időn belül – én úgy gondolom szeptember 1-től – , sorra kerül egy jelentős béremelés, három részletben. Az egyik visszamenőlegesen január 1-ig, aztán jövőre, majd 2025-ben is, amely azt fogja eredményezni, hogy a pedagógusok bére el fogja érni a 800 ezer forintot.” Simon Róbert Balázs szólt az életpályamodellről is, amely törvény elfogadását támogatni fogja.

  • A Győr oktatásügyéért díjakat a polgármester és dr. Pergel Elza alpolgármester adta át Füves Zsuzsannának, a Sün Balázs Óvoda Gyógypedagógiai Hálózatának vezetőjének több évtizedes kimagasló és lelkiismeretes pedagógusi, gyógypedagógusi munkája, a nevelés-oktatás területén kifejtett magas színvonalú, példaértékű szakmai munkássága, a pedagógus és oktató-nevelő munkát segítő kollégák mentálhigiénés támogatása során nyújtott segítő szándékú, önzetlen tevékenysége, az országban egyedülálló gyógypedagógiai hálózat vezetőjeként végzett elkötelezett munkája elismeréseként.
  • Kurcsics Rafaella Anna a Győri Szakképzési Centrum Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium pedagógusa közel négy évtizedes elkötelezett pedagógusi munkássága, a természettudományok oktatásának magas színvonalú megvalósítása, az általános és középiskolások körében 17 éve népszerű és sikeres Fizikanap szervezése, koordinálása, lelkiismeretes munkaközösség vezetői tevékenysége, a tehetséggondozásban, valamint a környezetvédelem területén végzett sokoldalú innovatív fáradozása elismeréseként vehette át a díjat.
  • Szilbekné Cseh Györgyi a Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője több évtizedes aktív, innovatív és magas színvonalú pedagógiai, valamint közoktatási szakmai tevékenysége, vezetőként végzett példaértékű munkája, a tehetségfejlesztés területén végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint az esélyegyenlőség biztosítása érdekében nyújtott szerepvállalása elismeréseként kapta meg a Győr Oktatásügyéért díjat.

A Győr Sportjáért díjakat a polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester adta át Anduskáné Cseh Anikó Katalinnak, az Ipartechnika Győr Sportegyesület elnökének a győri női tekesport fennmaradásának és hírnevének öregbítése érdekében betöltött több évtizedes kiemelkedő szerepének elismeréseként.

  • Albert Zoltán mérnök, sportdiplomáciai szakértő, a Győri Elektromos Vasas Sportkör elnöke a győri iparági sportmozgalomban és a társasági szintű sportéletben betöltött több évtizedes kiemelkedő szerepéért, eredményes sportvezetői, sportszakemberi tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.
  • Bartalis József jégkorong edző, a Győri Jégsportért Alapítvány elnöke a győri jégsport fejlesztése, hírnevének öregbítése, valamint a fiatalok körében a jégkorong sport népszerűsítése érdekében betöltött több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.
  • Farkas Roland testnevelő tanár (Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum), atlétika edző, a Bercsényi Diáksport Egyesület elnöke a győri atlétika eredményessége, hírnevének öregbítése, valamint a fiatalok körében a sportág népszerűsítése érdekében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként részesült a Győr Sportjáért díjban.
  • Farnady Ernő nyugdíjas mérnök, tanár, röplabdaedző a győri röplabdázás eredményessége, hírnevének öregbítése, valamint a fiatalok körében a sportág népszerűsítése érdekében betöltött több évtizedes kiemelkedő tevékenységének elismeréseként díjazták.
  • Kertész Tamás a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Tanszékének tanársegédje, az Emberség Diáksport Egyesület a fiatalok körében a rendszeres sportolás, a fizikai aktivitás népszerűsítéséért, valamint a fogyatékkel élő sportjának felkarolásáért végzett tevékenységéért érdemelte ki a díjat.

A Pedagógusnapi rendezvény zárásaként a Győri Szakképzési Centrum Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákjai adtak műsort.

GALÉRIA

Galéria

349343536_568344642050829_4564795299103698926_n.jpg
2023_05_25_Pedagogus-nap-01.jpg
2023_05_25_Pedagogus-nap-28.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Magas rangú elismerés a Jedlik pedagógusának

Magas rangú elismerés a Jedlik pedagógusának

„Bonis Bona - a Nemzet Tehetségeiért" díjat kapott a Jedlikben tanító Dr. Csóka Gézáné Judit. A matematika szakos tanár a kiváló tehetségsegítő kategóriában vehette át az elismerést Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől. A kiváló pedagógus az elmúlt 10 évben 18 diákját jutatta be az országos tanulmányi versenyek döntőibe.

2021. szept. 22.
Győr+ Média
Pedagógusnap alkalmából Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr ma átadta a Győr Oktatásügyéért és Győr Sportjáért díjakat!

Pedagógusnap alkalmából Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr ma átadta a Győr Oktatásügyéért és Győr Sportjáért díjakat!

Köszönet és tisztelet minden nevelőnek, pedagógusnak, óvónőnek, bölcsődei dolgozónak, a tanároknak, akik az oktatás ügyét előre mozdítják! Gratulálunk a kitüntetetteknek!

2022. jún. 8.
Dr. Dézsi Csaba András
Fizika nap 2022

Fizika nap 2022

2022. január 28 –án a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum két tanítási nyelvű képzésében tanuló 12.i osztály diákjainak lehetősége volt a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika Nap – ján a környezetvédelem témához kapcsolódva prezentációs előadást tartani a hasonló képzésben résztvevő krúdys és baksás diáktársaiknak, illetve tanáraiknak ( Schuszterné Nagy Ildikó, Fazekasné Lengyel Beáta) interaktív formában.

2022. jan. 28.
SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum