Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. jan. 28.
SZC
  • Krúdy
  • Baksa Gimi
  • Fizika nap

Fizika nap 2022

2022. január 28 –án a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum két tanítási nyelvű képzésében tanuló 12.i osztály diákjainak lehetősége volt a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika Nap – ján a környezetvédelem témához kapcsolódva prezentációs előadást tartani a hasonló képzésben résztvevő krúdys és baksás diáktársaiknak, illetve tanáraiknak ( Schuszterné Nagy Ildikó, Fazekasné Lengyel Beáta) interaktív formában.

Fizika nap 2022

Gemeinsam lernen – miteinander, voneinader, füreinander (Wolfgang Butzkam)

Előadásaikkal bebizonyították azt, hogy a nyelv egy eszköz, többek között ahhoz is, hogy kortársaik természettudományos érdeklődését felkeltsék. Ezáltal nem csak az általános, hanem a természettudományos idegen nyelvet is gyakorolhatták, és bővíthették mind saját, mind hallgatóságuk természettudományos műveltségét.

Baloghné Pálfi Edina tanárnő felkészítése mellett két megközelítésből mutatták be az előadók az elektromos autók jelentőségét (Kenyeres Ádám: Ist Elektromobilität die zukünftige Technologie des Verkehrs? , Nagy Bendegúz: Ist Elektromobilität die zukünftige Technologie des Verkehrs?) A megújukó energiaforrásokról Kovács Bálint tartott kiselőadást (Erneubare Energieqellen)

Kiss Benigna és Méhes Virág (Ist es möglich die Modeindustrie nachhaltig produzieren?) a ruhagyártás, a fast fashion környezetre gyakorolt káros hatásaira hívta fel a figyelmet.

Tóth Ildikó tanárnő koordinálásával Kompis Lilla, Pápai Laura, Paróczai Eszter, Simon Kristóf, Soós Daniella és Stuksza Nikolett a fenntartható turizmus témakörében ( Was braucht ein Hotel um nachhaltig zu sein?) készítettek előadást és ahhoz tartozó Kahoot – feladatokat. A legjobb megoldásokat apróbb ajándékokkal jutalmazták.

Köszönjük szépen a meghívást Kurcsics Rafaella tanárnőnek!

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld
Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum