Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 12.
Győri SZC | Kisalföld
  • siker
  • verseny
  • szakképzés

Győri SZC Hild József Építőipari Technikum diákjai arattak országos sikereket

A technikumok diákjainak szóló országos szakmai versenyeken remekül szerepeltek a hildes diákok. Az építészeti szakmacsoportban kétféle szakmai versenyt szerveznek, az egyiket az érettségizőknek, a másikat a technikus vizsga előtt állóknak. Az idei tanévben mindkét országos versenyen a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum tanulói kiemelkedően szerepeltek.

Győri SZC Hild József Építőipari Technikum diákjai arattak országos sikereket

Az érettségizőknek rendezett verseny, hivatalos nevén Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye (ÁSZÉV) országos döntőjét Szolnokon rendezték meg. A versenyek több fordulóban, 49 vizsgatárgyban, több mint 7000 tanuló részvételével zajlottak le a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében.

A magas- és mélyépítési ismeretek versenyen az ország 25 építőipari technikumának többszáz tanulója mérte össze tudását. Az országos döntőbe az ország legjobb 30 tanulója kapott meghívást. Itt a Hildet, az országban a legtöbb, majdnem a teljes mezőny fele, 14 tanuló képviselte. A versenyen előforduló kérdések átölelték a több év során tanult teljes szakmai tananyagot. Az eredményhirdetésnél a dobogó mindhárom fokára hildes diák állhatott fel, az országos 1. helyezést Horváth Péter Vilmos érte el, a 2. Kovácsfalvi Kitti, míg a 3. Kamocsai Zsolt Zsombor lett. A legjobb nem hildes diák a 4. helyezést érte el, aki Békéscsabáról érkezett.

A résztvevők a felsőoktatási felvételi eljárásban 1-10. helyezés esetén a maximálisan szerezhető, 100 többletpontot, 11-20. helyezés esetén 50 többletpontot, 21-30. helyezés esetén 25 többletpontot szereznek. A dobogósok a többletpontokon kívül, értékes tárgyjutalomban is részesülnek. A döntőn résztvevő tanulók név szerint mindenképpen említést érdemelnek. 100 többletpontot kapott (a név után zárójelben az országos helyezés szerepel): Horváth Péter Vilmos (1.), Kovácsfalvi Kitti (2.), Kamocsai Zsolt Zsombor (3.), Szüts Levente (7.), Szilágyi Zsófia (10.). 50 többletpontot szerzett: Józsa Lili (12.), Bodor Máté (13.), Hegyi Simon (15.), Rafai Marcell (18.), Lennert András (20.). 25 többletponttal gazdagodott: Szitás Regina (21.), Kozák Bence (22.), Tóth Bálint (25.), Káldi Bendegúz (29.). A tanulók felkészítése a tanórai kereteken kívül szakkörön történt Vincze Miklós mérnök-tanár vezetésével.

A technikus vizsga előtt álló tanulók részére rendezett verseny, hivatalos nevén Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén, a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendezték meg. A versenyek több fordulóban, 63 szakmában, többezer tanuló részvételével zajlottak le. Az építészet szakmacsoportban 2 szakmában, a magasépítő technikus és a mélyépítő technikus szakmában rendeztek versenyt.

A magasépítő technikusok versenyén az ország 25 építőipari technikumából 234 tanuló mérte össze tudását. Az utolsó fordulóba, az országos döntőbe, a legjobb 5 tanuló kapott meghívást. A Hildet 3 tanuló képviselte. A döntő három napig zajlott, melyen elsősorban gyakorlati feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek.

Az eredményhirdetésnél a dobogó legfelső fokára Tóth Mark állhatott fel, míg a 2. Józsa Benjámin Ferenc, a 4. Bertalan Blanka lett. További 7 tanuló, Kopasz Gergő, Zábráczki Bálint, Kozselka Patrik Ferenc, Gál Bence Patrik, Mészáros Martin Bálint, Dula Dániel, Bári Dávid is dicséretet érdemelnek a középdöntőn elért eredményeik alapján, ahol az ország legjobb 14 versenyzője vett részt.

A versenyzők közül többen a teljes szakmai vizsga letétele alól felmentést kapnak, versenyeredményük alapján 100 %-os jeles minősítéssel kapják meg a magasépítő technikus bizonyítványukat, emellett szakirányú továbbtanulás esetén, felsőoktatási felvételi eljárásban 30 többletpontot is kapnak. A tanulók felkészítése a tanórai kereteken kívül szakkörön történt Vincze Miklós és Varga József mérnök-tanárok vezetésével.

A mélyépítő technikusok versenyén 29 tanuló mérte össze tudását. Az országos döntőbe, a legjobb 3 tanuló kapott meghívást. A Hildet 2 tanuló képviselte. Az eredményhirdetésnél Maller Dorka a 2. helyezést, míg Szelőczei Bálint a 3. helyezést érte el. A versenyzők a magasépítő versenyhez hasonlóan itt is vizsgamentességet és többletpontokat kaptak. A felkészítők: Juhász Dávid és Vágvölgyi András mérnök-tanárok voltak.

A Hildben több évtizedes hagyományai vannak a szakmai versenyeknek, évről-évre sikeres eredményeket érnek el. Az 1972 óta vezetett nyilvántartások alapján, az összesen 73 megrendezett országos szakmai versenyen 35 hildes országos 1. helyezés született, mely a legtöbb az országban. Mindemellett nagyon sok dobogós, és szinte megszámlálhatatlan országos döntős helyezéssel gazdagították az iskola hírnevét. Az iskola a kiemelkedő eredményeknek köszönhetően Tehetségpontként, az Európai Tehetséghálózat tagjaként, valamint Minősített Tehetséggondozó Műhelyként működik.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sok előnyt hoznak a testvériskolák a győri Hildnek

Sok előnyt hoznak a testvériskolák a győri Hildnek

A testvériskolai kapcsolatnak számos előnye van. Józsa Tamás igazgató és az észt vendégek, akik megismerhették a győri iskola működését.

2023. jan. 12.
Győri SZC | Kisalföld
Győri SZC Hild József Építőipari Technikum: magas- és mélyépítő szakmasztárok versenyeztek

Győri SZC Hild József Építőipari Technikum: magas- és mélyépítő szakmasztárok versenyeztek

Ismét a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum rendezhette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SzakmaSztár versenysorozatának egyik középdöntőjét. Hétfőn a magas- és mélyépítő technikusok tanulmányi versenyének adott otthont az intézmény. A győri középdöntőbe az iskolai fordulókban elért eredmények alapján hívták be a versenyzőket, a magasépítőknél 15, a mélyépítőknél 6 fiatal versengett.

2023. márc. 20.
Győri SZC | Győr+ Média
Hazánk legifjabb robotépítői a Széchenyi István Egyetemen versenyeztek

Hazánk legifjabb robotépítői a Széchenyi István Egyetemen versenyeztek

A Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikumból két junior és egy szenior csapata jutott a nemzeti döntőbe. Markó Milán (balról a második) és csapattársai. Gratulálunk!

2022. júl. 18.
Széchenyi István Egyetem


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum