Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 13.
Győri SZC | Kisalföld
  • technikum
  • szakképzés
  • szakmatanulás

Versenyképes szakmák, bővülő gyermeklétszám a mosonmagyaróvári Győri SZC Bolyai János Technikumban

Mosonmagyaróvár. Idén 486 fiatal tanul a Győri SZC Bolyai János Technikumban Mosonmagyaróváron, a következő tanévben pedig már négy kilencedikes osztály indul. Az iskola egyre népszerűbb a térségben.

Versenyképes szakmák, bővülő gyermeklétszám a mosonmagyaróvári Győri SZC Bolyai János Technikumban

A mosonmagyaróvári Győri SZC Bolyai János Technikumban diákjainak, pedagógusainak eredményeiről egyre gyakrabban számolunk be. Mi a siker titka? Erről is kérdeztük Bernáth Rita iskolaigazgatót.

– Amikor hét éve igazgató lettem, azt tűztem ki célul, hogy az iskolát vonzóvá tegyem. Reggelente egy vonatnyi diák megy Győrbe tanulni: szerettem volna, ha közülük minél többen itthon maradnak. Ehhez versenyképes képzéseket kellett kínálnunk, amivel a munkaerőpiacon is megállják helyüket – kezdte beszélgetésünket Bernáth Rita, megjegyezve, hogy a magas szintű szakmai képzés mellett a mozgalmas diákélet is prioritást kapott. 

– A technikumi országos rangsorban ebben a tanévben a 88. helyről feljöttünk a 46.-ra. Ez a rangsor az érettségi és szakmai vizsga eredményei és a központi mérések alapján készült. A városban csak mi kerültünk be a top 100-ba. Kiemelt Pénziránytű Iskola és akkreditált kiváló Tehetségpont vagyunk. 2020-ban évfolyamonként két osztállyal, 332 diákkal kezdte meg működését a Bolyai-technikum. Ebben a tanévben 486 fiatal tanul nálunk, és a jövő tanévben már négy kilencedikes osztályunk indul: egy gazdálkodás-menedzsment, egy logisztikai technikusi, egy rendszergazda-, továbbá egy szoftverfejlesztő és -tesztelő osztály – részletezte az igazgató. 

Bernáth Rita szerint az is fontos szempont volt, hogy a környékbeli vállalkozókkal erősítsék a kapcsolatot, olyan szakmai képzéseket indítsanak, amelyekre valóban igény mutatkozik. 
– A duális partnerünk a Duvenbeck: 2024 őszén a tizenharmadik évfolyamos logisztikai technikus diákjaink kéthetes szakmai gyakorlatra mennek a cég grazi telephelyére. A mostani logisztikus végzőseink közül valamennyinek munkát ajánlottak, de keresik az ügyviteli ügyintéző, informatikai végzettségű fiatalokat is. Aki nem akar továbbtanulni, az el tud a szakmában helyezkedni – húzta alá az igazgató, aki szerint az utánkövetés is azt jelzi, hogy a legtöbb végzősük a szakmában marad. 

A technikum harmadszor kíván csatlakozni az Erasmus+ programhoz: Bécs, Milánó után húsz diák juthatna el Barcelonába szakmai gyakorlatra ingyenesen. A nyelvoktatást is erősítik: heti három helyett öt órában lehet nyelvet tanulni, amit két óra szakmai idegen nyelvvel egészítenek ki, s a jövő tanévtől az olaszt is bevezetik, amire már most nagy az igény. A diákélet is színes: a napokban diáknapokat szerveztek, ahol három osztály mérte össze kreativitását.

A nyelvi órákat szakmai idegen nyelvvel egészítik ki, jövő tanévtől az olaszt is bevezetik.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Megyei számvitel verseny a Győri SZC Bolyai János Technikumban

Megyei számvitel verseny a Győri SZC Bolyai János Technikumban

Ötödik alkalommal rendezte meg intézményünk megyei számvitel versenyét, a Bolyai, a győri Baross és Deák iskolák részvételével. A verseny hiányt pótol a szakmában, ezért is fogadták nagy örömmel a közgazdaság és menedzsment ágazatot oktató győri intézmények.

2021. nov. 16.
GYORISZC
125 éves a mosonmagyaróvári Bolyai

125 éves a mosonmagyaróvári Bolyai

125 éve nyitotta meg kapuit Magyaróvár első állami iskolája, amely ma Bolyai János nevét viseli. Az évfordulóra több rendezvénnyel készülnek. Az önkormányzat nevében Iváncsics János alpolgármester adott át a 125. évfordulóra egy emléklapot az iskolának a város oktatási-nevelési rendszerében betöltött, maradandó értéket képviselő szerepe megbecsüléseként.

2022. szept. 12.
KISALFÖLD
A mosonmagyaróvári Győri SZC Bolyai János Technikum tanárát a Pénziránytű Alapítvány Tanári Díj pályázatán két kategóriában is díjazták

A mosonmagyaróvári Győri SZC Bolyai János Technikum tanárát a Pénziránytű Alapítvány Tanári Díj pályázatán két kategóriában is díjazták

„Ez a díj egy­aránt megtestesíti számomra a szakmai fejlődés iránti elhivatottságot és a kitartást. Tehát azt a szemléletet, amelyet a tanulók felé is igyekszem közvetíteni, mely szerint ahol akarat van, ott út is van” – vallja Varga-Poór Adrienn, a Győri SZC Bolyai János Technikum oktatója, aki egyedülálló módon két díjat is elnyert a Pénziránytű Alapítvány Tanári Díj pályázatán.

2024. márc. 4.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum