Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
 • technikum
 • szakképzés
 • szakmatanulás

Győrben is sokan érdeklődnek a honvédség lehetőségeiről

A Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum előtti parkolóban tartott Toborzónapot a Magyar Honvédség, ahol kiemelt résztvevőként a tatai tüzérekkel és legújabb haditechnikájukkal is megismerkedhettek a résztvevők. A katonák egyéni fegyverzete is látható volt, a toborzósátorban pedig minden aktuális információt beszerezhettek az érdeklődők. A látványos eseményre Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is kilátogatott.

Győrben is sokan érdeklődnek a honvédség lehetőségeiről

A Bercsényi Technikum előtti parkoló szokatlan látványt festett február 5-én, hétfőn, ugyanis a Magyar Honvédség Toborzónapot tartott, ahol kiemelt résztvevőként a tatai tüzérekkel és a legújabb haditechnikájukkal is megismerkedhettek a résztvevők. Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrészt önkormányzati képviselője is kilátogatott az eseményre.

A győri toborzónapot nem véletlenül a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum előtti parkolóban tartották, hiszen az iskolában már 2020 óta sikeresen működik a Kadét Program. Persze a mai toborzással egybekötött haditechnikai bemutató nem csak nekik szólt, hanem minden érdeklődőnek. Akik egyébként szép számmal érkeztek, hiszen megtekinthető volt a Gidrán páncélozott harcjármű és jelenleg a honvédség legmodernebb tüzéreszköze, a német Panzerhaubizte 2000 (PHZ 2000) önjáró löveg is. A katonák egyéni fegyverzete is látható volt, a toborzósátorban pedig minden aktuális információt beszerezhettek a kíváncsiskodók.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is ellátogatott az eseményre, ahol többen között elismerően szólt a Magyar Honvédségnél jelenleg is zajló haderőreformról.  

„Győr a történelem során mindig is erős katonai stratégiai helynek számított, a hadiiparunk is mindig kiemelkedő volt és a Rába révén megint az lesz. Mindig büszkék lehettünk arra, hogy erős vár és katonaság védett bennünket. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred laktanyája sem véletlenül vette fel a Pálffy Miklós nevét, amely szintén ezt a kötődést erősíti. Nagyon fontos tény, hogy a katona mindig a békét védi!  Azért van honvédség, hogy békében élhessünk. Ennek feltétele a személyi állomány, így fontos minden, ami a toborzással kapcsolatos. Soha nem látott fejlesztés zajlik a Magyar Honvédségben, ez pedig Győrre is kihat. A Bercsényi Iskolában évek óta tart a Kadét Program, ami segíthet a diákoknak meghozni a döntést, hogy tényleg csatlakozni kívánnak-e a honvédséghez, akár hivatásos, akár szerződéses formában, de tartalékos katonának is sokan jelentkeznek.” – mondta Szeles Szabolcs, akinek a katonák részletesen megmutatták a kiállított technikát, és az egyéni fegyverzeteket is.

Németh Zsolt, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatója érthetően büszkén beszélt az iskolában már 2020 óta elérhető Kadét Programról:

Intézményünkben már több évtizede jelen van a rendészeti és a katonai képzés, bár nyilván nem abban a formában, mint most. Ezek az évfolyamok ugyanis ösztöndíjat kapnak és öt év alatt lesznek honvéd kadétok. A képzésben szerepel fizikai felkészítés, közelharc, lőkiképzés. Ám fontos az is, gépjárművek fegyverzettechnikájával is megismerkedjenek, ezért is fontos a mai nap. A katonai képzésre és a rendészetei képzésre is sokan jelentkeznek, sőt többszörös túljelentkezésről számolhatok be.”

Orosz László Sándor őrnagy, a 16. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezetője is hasonlóan jó eredményekről számolt be, hiszen a Győr+ Médiának többek között azt is elmondta, hogy a 2022-es jelentkezésekhez képest 2023-ra megduplázódott azok száma a vármegyében akik a katonalétet hivatásnak kívánják tekinteni.

Zajlik a Magyar Honvédség, Embert a vasra! programja. Továbbra is várjuk a jelentkezőket a tatai MH  Klapka György 1. Páncélosdandár önjáró tűzérosztályához, akik például a PZH 2000-es kezelőszemélyzetét is adják majd. A bevonulás ideje február 12-én és február 13-án lesz Tatán. Előtte február 10-11-én, szombaton és vasárnap a győri toborzóirodában, a Bercsényi liget 99-101. alatt várjuk a jelentkezőket, akiknek részletes tájékoztatást nyújtunk. A katonák nagyon komoly, modern eszközökkel dolgozhatnak. Tulajdonképpen sokszor páncélba bújtatott számítógépekről beszélünk, így az sem baj, ha egy kicsit kockák a mostani fiatalok!” – mosolygott az őrnagy, majd hozzátette: azért kell a fizikai és pszichikai állóképesség is.

„A Honvéd Kadét programramban résztvevők nekünk értelemszerűen kiemelt célcsoport, számítunk rá, hogy a jövőjüket többen is a Magyar Honvédségnél képzelik el. De bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, magyar állampolgár, magyarországi lakcímmel rendelkezik és büntetlen az előélete. Jelentkezni nálunk is lehet a korábban említett toborzóirodában, illetve a Magyar Honvédség karrieroldalán az iranyasereg.hu-n is minden információ megtalálható. S akkor február 10-én és 11-én pedig  8-15.30-ig várjuk mindazokat, akik Tatára szeretnének bevonulni, hogy ezekkel a 21. századi haditechnikákkal dolgozhassanak!” – foglalta össze Orosz őrnagy a lehetőségeket.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

Újra módszertani központ a szakképzésben a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum.

2023. okt. 18.
Győri SZC | Kisalföld
Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron vármegyei fordulóján csütörtökön tizenegy csapat mérte össze tudását hat középiskolából a likócsi laktanyában. Különböző feladatokban kellett teljesíteniük, hogy az országos döntőben ők képviseljék a térséget.

2023. okt. 6.
Győri SZC | Kisalföld
Új gazdasági szereplő a támogatója a Győri SZC Bercsényi Technikum sportiskolai és szakképzésének

Új gazdasági szereplő a támogatója a Győri SZC Bercsényi Technikum sportiskolai és szakképzésének

Az idei, az előző év sporteredményei alapján is a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum Magyarország Legjobb Vidéki Sportiskolája címet érdemelt ki, az összesítések alapján.

2023. nov. 23.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum