Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. nov. 23.
Győri SZC | Kisalföld
 • technikum
 • sport
 • szakképzés

Új gazdasági szereplő a támogatója a Győri SZC Bercsényi Technikum sportiskolai és szakképzésének

Az idei, az előző év sporteredményei alapján is a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum Magyarország Legjobb Vidéki Sportiskolája címet érdemelt ki, az összesítések alapján.

Új gazdasági szereplő a támogatója a Győri SZC Bercsényi Technikum sportiskolai és szakképzésének

Az utánpótláskorú tanulók nemcsak diákolimpiai szinten, hanem szakági szövetségi versenyeken, többször a felnőttek mezőnyében is dobogós- és bajnoki címet szereztek, így úszás, torna, kajak-kenu vagy atlétika sportágban, továbbá csapatszinten vízilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban is szerephez jutnak a nemzeti bajnokságokban. Ennek alapja a technikummal együttműködő egyesületi és klubok munkája, elsősorban a GYUSE, GYAC, GYVSE. Míg az iskola egyedi szervezéssel és módszertannal a tanulók kettős karrierjének támogatását tudja biztosítani, érettségivel együtt, edző-sportszervező szakképzettségű végzettségre is  felkészíti a reménységeket. A győri intézmény összesített szakképzési tevékenységének besorolása pedig, az országos minisztériumi TOP 100-as elitbe kerülve, a nagyon előkelő 48. helyet érdemelte ki - számolt be lapunk Németh Zsolt igazgató.

Az intézményvezető hozzátette, ezt a fajta tevékenységet vette észre és ismeri el az új gazdálkodó támogató, aki egyrészt adományozási szerződéssel máris egy több mint egymillió forintos innovatív, képességfejlesztő sportasztalt adományozott  az iskolának. 

A Teqball-különlegessége és egyben központi eleme az ívelt asztal. Az asztal egy nagyon jó minőségű asztaliteniszasztalra hasonlít, és természetesen így is használható, de rendkívül sokoldalú játéklehetőséget kínál és  ma már hivatalos versenyeket is szerveznek belőle.

Az iskolában a szórakoztató sportolás mellett, elsősorban a játékosok technikai képességeinek fejlesztésére használják fel.

Kovács János, a Metrikont Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fiatalok sportolási feltételeinek javítása, ahhoz való hozzájárulás részükről befektetés, hisz a versenysport mellett egy egészségesebb ifjúság nőhet fel, akikre mint munkaerő számítanak a gazdálkodó cégek, így ők is. A választott Bercsényi technikumi eszközfejlesztés másrészt nem áll le, további adományozási és együttműködési formákban gondolkodnak, megismertetve a fiatalokat a vállalati, munkaerőpiaci elvárásokkal is.

Németh Zsolt, a technikum igazgatója megköszönve az eddigi felajánlást, jó lehetőséget lát abban, hogy a tanulóik a minőségi és magas szintű munkát végző vállalat gazdálkodó tevékenységével megismerkedhetnek, szerződéssel mechatronikus vagy logisztikai területen gyakorlati képzési tapasztalatokat szerezhetnek.

Talán mondhatjuk s szeretném, hogy igaz legyen a kapcsolatunkra - jegyezte meg az igazgató -  a minőség találkozott a minőséggel.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Továbbra is őrzi szakmai hírnevét a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedés és Sportiskolai Technikum. Ezt mondta Híradónknak az iskola igazgatója. Németh Zsolt kiemelte, tavaly 110-en végeztek náluk különböző ágazati képzésekben, ennyien kerülhettek tőlük közvetlenül a munka világába. A szakmákhoz kapcsolódó országos versenyeken kiválóan szerepeltek a tanulók és hat volt bercsényis sportoló képviselte a magyar színeket a tavalyi olimpián.

2022. aug. 17.
Győr+ Média
Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron vármegyei fordulóján csütörtökön tizenegy csapat mérte össze tudását hat középiskolából a likócsi laktanyában. Különböző feladatokban kellett teljesíteniük, hogy az országos döntőben ők képviseljék a térséget.

2023. okt. 6.
Győri SZC | Kisalföld
Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

Újra módszertani központ a szakképzésben a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum.

2023. okt. 18.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum