Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 4.
Győri SZC | Kisalföld
 • Krúdy
 • siker
 • technikum

Böllérmáj Fesztivál - Közös sikert ünnepelt a Széchenyi István Egyetem és a Krúdy-technikum Kapuváron

A győri Széchenyi István Egyetem színeiben indult három tehetséges fiatal nemrégiben a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol csapatuk ifjúsági kategóriában első helyezést ért el. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulói az egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlataikat, ahol felkészítették őket a versenyre. A diákok már a gasztronómiai világbajnokságra és olimpiára készülnek.

Böllérmáj Fesztivál - Közös sikert ünnepelt a Széchenyi István Egyetem és a Krúdy-technikum Kapuváron

Elismerő oklevelet vehettek át nemrégiben a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusán a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjai, akik a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztivál első helyezettjei lettek ifjúsági kategóriában. A 11. osztályos fiatalok a Széchenyi István Egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlatukat: Balázsi Bence és Horváth Zoltán a Famulus Hotel Pódium Éttermében, míg Szabó Benjamin a Sieger Sportbárban dolgozik. A diákok felkészítése gyakorlati helyeiken zajlott, emiatt büszkén viselték az „Egyetem gyöngyei” csapatnevet. Felkészítőik Bódisné Karczagi Katalin, Mészáros Balázs, Miléder László és Pataki Ádám voltak.

„Nagy öröm, hogy közös sikert ünnepelhetünk partnerünkkel, mely még tovább erősíti az együttműködést. A csapat kiemelkedő országos eredménye is e remek kapcsolat példája és egyben mérföldköve is. A Széchenyi-egyetem célja, hogy jelen legyen a régió turisztikai és gasztronómiai szférájában és magas színvonalú vendéglátóhelyeket működtessen, amihez a kiváló alapanyagok mellett elengedhetetlenek a kimagasló tudású szakemberek” – húzta alá dr. Remsei Sándor, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy partnereinkkel kiegészítsük egymást a tehetséggondozásban, és így a lehető legjobb színvonalú oktatást biztosítsuk diákjainknak. A közös munka az ő fejlődésüket segíti elő, hiszen szakmai tudásukat emeli még magasabb szintre. Köszönettel tartozunk duális partnereinknek, hogy segítették a fiatalok felkészülését és támogatást nyújtottak számukra a gasztronómia mindennapjaiban” – hangsúlyozta Baloghné Pálfi Edina, a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumának igazgatója.

A kapuvári versenyen a diákoknak a híres helyi böllérmájat kellett elkészíteniük, valamint egyéni ételekkel is elkápráztatták a szakmai zsűrit. A nívós megmérettetésen több mint 90 csapat vett részt. „Többhetes felkészülés előzte meg a versenyt, ami alatt sokat ötleteltünk együtt, és igazán összekovácsolódtunk. Nagyon hálásak vagyunk a gyakorlati helyeinknek ezért a lehetőségért” – mondta Balázsi Bence. „A szakmai gyakorlat nagyon sokat ad mindannyiunknak: felelősségre nevel és mindennap élesben szembesít izgalmas kihívásokkal. Szerencsések vagyunk, mivel gyakorlati helyeinken hagynak minket érvényesülni, és szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat” – tette hozzá Horváth Zoltán.

A tehetségek jelenleg egy egyedülálló mentorprogramban vesznek részt, ahova a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mindhármukat kiválasztotta. Kétéves felkészülés vette kezdetét, ahol az ország legjobbjait képzik a legmagasabb szintű nemzetközi gasztronómiai versenyekre. „A program által lehetőségünk van bekerülni a nemzeti junior válogatottba és 2026-ban hazánkat képviselni a kulináris világbajnokságon, majd 2028-ban az ifjúsági kulináris olimpián” – húzta alá Szabó Benjamin.

„A versenyek fontos fejlődési lehetőséget jelentenek, hiszen általuk új szemszögből tekinthetünk a vendéglátásra. Gyakornokaink hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattak itt és külön öröm számunkra, hogy ilyen szépen vették az akadályokat.

Büszkék vagyunk arra is, hogy a nálunk gyakorlatot töltő fiatalok egy kiemelt országos mentorprogramban vehetnek részt, ahol megszületik a magyar gasztronómiai elit következő generációja. Cégcsoportunk kiváló eredménynek tartja, hogy a program összes nyugat-magyarországi régióból származó résztvevője a Pannon Famulus Kft. valamely éttermének gyakornoka” – emelte ki Mészáros Balázs, a Pódium Étterem executive séfje.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sikerhalmozó Krúdy

Sikerhalmozó Krúdy

Sikeres és rendkívül eredményes évet zárt 2023-ban a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum. Erről az intézmény igazgatója számolt be a Győr Plusznak.

2024. jan. 22.
Győri SZC | Győr+ Média
Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Idén harmadik alkalommal rendeznek Afrika Hetet a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban. Az iskola a szombathelyi püspök felhívására csatlakozott a Hungary Helps Programhoz, melynek keretében szélesítik a diákok ismereteit és gyűjtenek is afrikai üldözött keresztényeknek. A Krúdy igazgatója szerint a fiatalok sokat adnak a program keretében, de jóval többet kapnak vissza, a Külügyminisztérium főtanácsosa pedig azt mondta, nagy öröm, hogy győri iskolások is segítenek afrikai, keresztény embertársainak.

2024. febr. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Új technikusképzések indításáról írt alá együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégiummal, valamint a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikummal december 15-én.

2023. dec. 20.
Győri SZC | Gyorihirek.hu


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum