Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
 • Krúdy
 • rendezvény
 • technikum

Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Idén harmadik alkalommal rendeznek Afrika Hetet a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban. Az iskola a szombathelyi püspök felhívására csatlakozott a Hungary Helps Programhoz, melynek keretében szélesítik a diákok ismereteit és gyűjtenek is afrikai üldözött keresztényeknek. A Krúdy igazgatója szerint a fiatalok sokat adnak a program keretében, de jóval többet kapnak vissza, a Külügyminisztérium főtanácsosa pedig azt mondta, nagy öröm, hogy győri iskolások is segítenek afrikai, keresztény embertársainak.

Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Harmadik alkalommal rendeznek Afrika Hetet a jó hírű győri technikumban. A szombathelyi püspök hívó szavára csatlakozott az iskola a Hungarian Helps programhoz, melynek keretében ismereteket adnak a diákoknak, de gyűjtenek is afrikai üldözött keresztényeknek.

Korábban csak egyházi iskolák, de pár éve már technikumok is becsatlakozhatnak ebbe a programba, mi örömmel álltunk a jó és nemes ügy mellé, bárki, bármikor kerülhet nehéz helyzetbe, amikor bizony jó, ha van segítség. Mi most afrikai üldözött keresztény embertársainknak segítünk és tesszük ezt önzetlenül és nagy szeretettel” – mondta Baloghné Pálfi Edina igazgató.

Mindannyian testvérek, ez a mottója a nagyszabású programnak, amit államtitkári szinten felügyel a Külügyminisztérium. A tárca főtanácsosa szerint nagy öröm, hogy győri diákok is gyűjtenek afrikai keresztény társaiknak.

”Mi a minisztériumban nap, mint nap azért dolgozunk, hogy az ország jó kapcsolatot alakítson ki a világ más államaival, nekünk ez a munkánk, mint ahogy a segítségnyújtás is, de nagy öröm, hogy ezt az önzetlen szolgálatot mások, többek között a győri Krúdy Technikum diákjai is magukénak érzik és segítik, ahogy tudják. Ez lehet a Hungarian Helps Program sikerének titka, hogy minden magyar segít” – fogalmazott Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsosa.

A körzet önkormányzati képviselője azt mondja, jó dolog, ha a Krúdys fiatalok megtudják, milyen jó körülmények között élnek, ellentétben például kongói társaikkal.

„Büszke vagyok rájuk, de a Krúdysok is büszkék lehetnek magukra, hogy egy ilyen nagyszabású jótékonysági programban részt vesznek, azt gondolom. Jó, ha személyesen megtapasztalják, milyen jó helyzetben vannak, normális körülmények között élnek itt Magyarországon, miközben a világban, többek között Kongóban is keresztények ezreit üldözik, amiért nekik nélkülözniük kell” – hangsúlyozta Rózsavölgyi László.

A tavalyi Afrika Hét keretében mintegy 300 ezer forint gyűlt össze a Krúdyban, idén is az a cél, hogy legalább ilyen mértékben tudják segíteni az üldözött keresztényeket. 

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Győr+ Média

Afrika Hét a Krúdyban.jpg
Afrika Hét a Krúdyban3.jpg
Afrika Hét a Krúdyban4.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sikerhalmozó Krúdy

Sikerhalmozó Krúdy

Sikeres és rendkívül eredményes évet zárt 2023-ban a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum. Erről az intézmény igazgatója számolt be a Győr Plusznak.

2024. jan. 22.
Győri SZC | Győr+ Média
Adományok, érzékenyítés, Afrika hét a Krúdyban

Adományok, érzékenyítés, Afrika hét a Krúdyban

A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum immár második alkalommal csatlakozott a „Mindannyian testvérek – Afrika” elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezéshez. Az iskolában február 7-től 10-ig tartó Afrika héten színes programokkal irányítják rá az ott élő nélkülözők helyzetére a figyelmet.

2023. febr. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
Tradíció és modernizáció: szakmai napok a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Tradíció és modernizáció: szakmai napok a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Tradíció és modernizáció, ezzel a címmel rendezett szakmai napokat a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a héten. A többi között Petőfi Sándor költészete és a gasztronómia is fókuszba került az intézményben, de egykori diákok is meséltek a nagybetűs életben szerzett tapasztalataikról. Ezen kívül színvonalas szakács, pincér és cukrász verseny is zajlott a Krúdyban.

2023. ápr. 5.
Győri SZC | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum