Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Élelmezésvezető


Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Ha érdeklődsz az egészséges táplálkozás és diéták iránt és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen egészséges életmódra váltsanak megtaláltad a hozzád illő szakképesítést. 

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

510132306 Szakács szaktechnikus,  510132302 Cukrász szaktechnikus,  510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező, 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász

Egészségügyi alkalmassági követelmény

510132306 Szakács szaktechnikus,  510132302 Cukrász szaktechnikus,  510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező, 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász

Szakmai gyakorlat

34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Oktatás kezdete: 2023.04.03.
Oktatás vége: 2023.06.30.

*A képzésről további információ kérhető:

Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István út 8-10.
www.krudy.gyor.hu 
96/511-289



  • KIM
  • IKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Győri Szakképzési Centrum

        9024 Győr, Nádor tér 4.

      • Telefon: +3696203361

        E-mail: info@gyoriszc.hu

        OM azonosító: 203037

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


      2023Győri Szakképzési Centrum