Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 22.
IKK
 • sport ágazat
 • sport

Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Nagy érdeklődés övezte a Sport ágazatban szakmai oktatást folytató szakképző intézmények vezetői, oktatói számára szervezett első szakmai napot. Az esemény annak a szakmai műhelyprogram sorozatnak a része, melyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. A rendezvény szakmai szekcióin 42 intézmény 108 szakembere vett részt, és a diákok számára szervezett projektfoglalkozáson 60 érdeklődő, lelkes diák volt jelen. 

A mozgás egészségmegőrző szerepéről Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkár tartott előadást, a fitness lehetőségeiről Dr. Zopcsák László, az edzői életpályáról Dr. Baji Balázs a Nemzeti Sportügynökség képviseletében, a korszerű tananyagtartalmak létrehozásáról Dr. Bognár József az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemről.

Bemutatásra került a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum által kidolgozott pilot program, melynek keretében szakmai gyakorlatként a végzős fitness-wellness instruktor tanulók bekapcsolódnak a szakképzési centrum technikumainak testnevelésóráiba.  

A plenáris ülést szekciókra bontott megbeszélés követte, melynek témái között szerepeltek a szakmai gyakorlatok, a duális képzés, és az ágazati alap- és a szakmai vizsga tartalma és lebonyolítása. Szó esett arról is, hogy az egyes intézmények milyen szempontok szerint összeállított tananyagokkal valósítják meg a képzési és kimeneti követelményekben előírtakat, hogyan tudják kezelni a sportágak egyre szélesebb skáláját, milyen módszertani megoldásokkal sajátíttatják el a fitness-wellness instruktor szakma gyakorlati tartalmait. 

Külön szekcióba kerültek a tanácskozásra érkező tanulók, akik csoportokba rendeződve megterveztek és megalkottak több gimnasztikára épülő feladatot, melyet meg is valósítottak és videón rögzítettek. 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kiváló kamarai partnerségért díj Gede Eszter kancellár részére

Kiváló kamarai partnerségért díj Gede Eszter kancellár részére

„Kiváló kamarai partnerségért” díjat kapott Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

2024. máj. 14.
GYMSM KIK
Rugalmas tanulási utak

Rugalmas tanulási utak

Orientációs évfolyam a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskolában.

2024. máj. 6.
Győri SZC
Igazgatói pályázat

Igazgatói pályázat

Igazgatói pályázati felhívás

2024. máj. 3.
Győri SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum