Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 9.


KISALFÖLD

  • sportkonferencia
  • rendezvény
  • testnevelés

Testnevelés a pandémia után – Sportkonferenciát rendeztek Győrben

Jakabos Zsuzsanna is részt vett a konferencián. A győri városházán és a Bercsényi-iskolában tartott rendezvényre mintegy 150-en érkeztek az ország minden pontjáról.

Testnevelés a pandémia után – Sportkonferenciát rendeztek Győrben

Testnevelés a pandémia után – kihívások a XXI. században címmel rendeztek Győrben országos módszertani sportkonferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Sportiskolák Országos Szövetsége és a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum szervezésében. A megnyitón Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója, korábbi köztársasági elnök a jelen kihívásaira tett intézkedésekre reagált: így az induló uszodai programra, a tárgyi és személyi feltételekre, benne a testnevelők szerepét és felelősségét kiemelve.

Szálasy László, a győri önkormányzat képviselője szerint Győr méltán lehet büszke sportbeli szerepére, eredményeire.

Prof. Hamar Pál, a testnevelési egyetem rektorhelyettese ösztönözte a hallgatóságot a kreatív mozgásformák kiépítésére az ország iskoláiban.

A konferenciára meghívást kaptak a Bercsényi-iskola tokiói olimpiát is megjárt volt tanítványai, így Jakabos Zsuzsanna úszó (szakképzésben edzői végzettséget szerzett) és Schatzl Nadine kézilabdázó (itt érettségizett). Mindketten beszéltek eddigi pályafutásukról, a jelen kihívásairól.

Az első napon elméleti elő­adások, a másodikon a házigazda Bercsényiben gyakorlati bemutatók tették teljessé a sportkonferenciát.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Érettségi után is vár a szakképzés!

Érettségi után is vár a szakképzés!

A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit.

2021. aug. 16.


ITM

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Kifizetődő a cégek számára szerepvállalásuk a duális szakképzésben, jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is.

2021. aug. 13.


ITM

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Megbeszélést tartottunk Kara Ákos országgyűlési képviselővel a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum valamint a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskolában.

2021. aug. 16.


Kara Ákos

Széchenyi 2020