Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. nov. 28.
Győr+ Média
  • karrier
  • szakképzés
  • pályaválasztás

Nyílt napok után, merre tovább fiatalok?

Hatalmas érdeklődés mellett zajlottak a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek nyílt napjai, erről a centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, egyre többen szeretnének versenyképes tudást szerezni, ezért a legtöbb iskolában többszörös a túljelentkezés és olyan nehéz bejutni az intézményekbe, mint a gimnáziumokba.

Nyílt napok után, merre tovább fiatalok?

Sportos és vagy kreatív fiatalok töltötték meg néhány napja az adyvárosi Kreatív és Sport Technikumot. Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az intézmény nyílt napja, sokan választanák az intézményt, de a szakképzési centrum minden iskolájában sokan érdeklődnek a lehetőségek iránt.

„Eddig óriási volt az érdeklődés a már lezajlott nyílt napokon, amik azért jók, mert a fiatalok és szüleik nem csak az iskolával, a körülményekkel, feltételekkel, de akár a duális partnerekkel is személyesen találkozhatnak, és ez alapján dönthetnek arról, hol tanulnak tovább” – mondta Gede Eszter.

Gede Eszter kancellár

Jobbnál jobb iskolák, jobbnál jobb mutatókkal, nem csoda, hogy egyre vonzóbb a duális szakképzés Győrben.

A kancellár is nehezen emel ki intézményei közül, mert nem csak versenyképes tudást, de a legtöbb helyen szakmát is kapnak a diákok. „Büszkén mondhatom: népszerűek az iskoláink, a legtöbb helyre többszörös a túljelentkezés, legalább olyan nehéz bejutni ezekre a helyekre, mint a minőségi gimnáziumokba” – tette hozzá a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

A tél végéig bőven van még idő a pályaválasztásra, de a szakember azért kiemelte, érdemes jól átgondolni, hogy merre tovább.

A szakképzési centrumban 2023-ban is komoly túljelentkezésre számítanak.

„Akik nagyon bizonytalanok és elképzelésük sincs arról, merre tanuljanak tovább, azok számára újdonságként egy orientációs évfolyam indul, a Gábor László Technikumban, ahol egész évben felmérik a diákok tudását, érdeklődését, aztán már könnyebb lesz dönteni a folytatásról” – fogalmazott Gede Eszter. Aki esetleg eddig lemaradt volna az őt érdeklő iskola nyílt napjáról, az van, ahol még pótolhatja ezt, de egyébként minden hasznos és fontos információt meg lehet találni a centrum és az iskolák honlapján is.

FOTÓ: GYŐR+ MÉDIA

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Az alapszakmákat bemutató tájékoztató füzet segít, hogy átlásd szakképzés által biztosított lehetőségeket és az ágazatok szerint csoportosított szakmák listáját.

2024. okt. 11.
IKK
Több mint hétszázan a futófesztiválon

Több mint hétszázan a futófesztiválon

Az Európai Diáksport Naphoz csatlakozva idén is megrendezték a hagyományos Krúdy-Baksa Futófesztivált.

2024. szept. 30.
Győri SZC | Győr+ Média
Nyitott kapuk napja a Győri SZC intézményeiben

Nyitott kapuk napja a Győri SZC intézményeiben

Szerezzen minél több információt a továbbtanulással kapcsolatban, látogasson el intézményeinkbe! A rendezvény kiváló lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló 8. osztályos diákok számára, hogy pontos tájékoztatást kapjanak az iskolákban oktatott szakmákról.

2024. szept. 25.
Győri SZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum