Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 19.


KISALFÖLD

 • fényezőműhely
 • járműfényezés
 • szakmatanulás

Modern fényezőműhelyt adtak át a Lukács-iskolában – szimulátor is várja a diákokat

A 17 millió forint értékű győri oktatási kabinetet a H-Eco-Tech Kft. finanszírozta. A cég ügyvezető igazgatója elsőként az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt.

Modern fényezőműhelyt adtak át a Lukács-iskolában – szimulátor is várja a diákokat
 • A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium, valamint a hazai tulajdonú H-Eco-Tech Kft. példamutató együttműködésének köszönhetően mostantól a járműfényezés legkorszerűbb technológiáját sajátíthatják el a győri diákok.
 • Az új műhely egyik „ékköve” az a szimulátor, amelynek segítségével játszva gyarapíthatják tudásukat a fiatalok.

 

 • Hiányszakma
 • A járműfényezés hosszú ideje szerepel előkelő helyen a hiányszakmák között. Az autóipar hazai fellegvárában, a kisalföldi megyeszékhelyen a közútijármű-gyártás és a járműjavító-fényező szakterületen is komoly igény jelentkezik a minőségi munkaerőre és a frissen végzettekre.
 • A győri Lukács-iskolában átadott világszínvonalú oktatási kabinet két fő célt szolgál. Egyrészt minél időszerűbb, sokoldalúbb tudással végezzenek a diákok, másrészt így népszerűsítsék a kifejezetten piacképes szakmát a fiatalok körében.

 

Ipar 4.0

„Reményeink szerint a fejlett technológiának köszönhetően olyan szakképzett munkaerőt tudunk képezni, amely képes megfelelni a folyamatosan változó piaci igényeknek, a 21. század kihívásainak, az ipar 4.0 elvárásainak. Emellett bízom benne, hogy a diákok önállóságát és kreativitását is erősíti majd az új fényezőműhely” – hangsúlyozta Szentpéteri Marianna, a Lukács-iskola igazgatója.

 

Naprakész tudás

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja azt emelte ki, hogy napjainkban minden szakmában rendkívül gyorsan fejlődik a technológia. „Ezzel a kiválóan felszerelt, új műhellyel a legújabb technikát ismerhetik meg, sajátíthatják el a lukácsos diákok, miközben az oktató kollégák is naprakész információkkal mélyíthetik tudásukat” – hallottuk.

 

Élethosszig tartó tanulás

A 17 millió forint értékű oktatási kabinetet a H-Eco-Tech Kft. finanszírozta. A cég ügyvezető igazgatója elsőként az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai generációt szinte csak azzal lehet eredményesen motiválni, ha élménygazdag oktatásban részesülnek, ha gyakorlatilag játszva gyarapíthatják a korábban megszerzett tudásukat. Ezt a célt szolgálja – többek közt – a műhelybe telepített fényezőszimulátor” – közölte Keller Attila.

Ha már fényezésről és az ehhez kapcsolódó sok-sok szín- árnyalatról beszélünk: az új oktatási kabinet „zöld” szemléletű, a műhely összes berendezése – amennyire jelenleg lehet – környezetbarát.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Érettségi után is vár a szakképzés!

Érettségi után is vár a szakképzés!

A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit.

2021. aug. 16.


ITM

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Kifizetődő a cégek számára szerepvállalásuk a duális szakképzésben, jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is.

2021. aug. 13.


ITM

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Megbeszélést tartottunk Kara Ákos országgyűlési képviselővel a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum valamint a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskolában.

2021. aug. 16.


Kara Ákos

Széchenyi 2020