Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 10.
Győri SZC | Kisalföld

    Különleges győri hildesek

    A Győri SZC Hild József Építőipari Technikum azzal büszkélkedhet, hogy ötven éve érettségizett osztályának tagjai között Ybl- és Kossuth-díjast is találunk.

    Különleges győri hildesek

    A Hildben 1974-ben végzett „B” osztály ötvenéves érettségi találkozóját tartott nemrégiben. Különleges osztály volt az övék, olyan növendékekkel, akik közül egy Ybl- és Kossuth-, egy másik Ybl-díjjal büszkélkedhet. Dr. Bors István, az osztály tagja a Kisalföldnek elmondta, hogy az osztálytalálkozó résztvevői a találkozón felkeresték osztályfőnökük, Madarász Béla tanár úr sírját.

    A végzettek közül abban az évben az aktuális szakmai versenyen elért eredményeik alapján felvételi nélkül három növendék kezdhette meg a tanulmányait a Műegyetem építészkarán. Egyikük korán meghalt, ám Karácsony Tamás és Balázs Mihály különleges sikereket ért el. Karácsony Tamás DLA Ybl Miklós-, valamint Prima díjas, aki jelenleg egyebek mellett a Széchenyi István Egyetem tanára; Balázs Mihály DLA a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, az Építőművészeti Doktori Iskola vezetője, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas, Prima Primissima díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes, valamint az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja. Balázs Mihály tervei alapján épült Győrben, Kismegyeren az Isteni Irgalmasság-templom. 

    A két végzett növendéken kívül más szakterületen is sikeres, kimagasló teljesítményű kollégákról tudtak beszámolni. Kiemelendő prof. dr. Odorics Ferenc, aki többek között a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára volt. Ezen túl további remek szakmai sikereket elért építészekkel (köztük két eltévedt, utóbb jogász-ügyvédként tevékenykedő) kollégával büszkélkedhettek. 
    A közelmúltban különleges osztálytalálkozó zajlott az iskolában. 

    – Az 50 éve végzett IV. B osztályban még az „iskolai átlaghoz” képest is kiemelkedő az elért tudományos kitüntetések száma – nyilatkozta az esemény kapcsán Józsa Tamás, a Hild igazgatója. – Gyakran jönnek volt tanulóink érettségi találkozókra, és az akár évtizedekkel ezelőtt végzett diákok nagy örömmel számolnak be az elért eredményeikről. Az iskola olyan, mint egy nagy család. Látni a tanulóinkon, hogy érdeklődnek az elődeik eredményei után, és motiválják őket. Lesznek köztük is kivételes tehetségű építészek. Az elvégzett munka és az elődök példája garantálja, hogy az iskola mai tanulói közül is sokan hasonlóan sikeres pályát fussanak be. 

    Szeptemberben kezdődik a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum 80., jubileumi tanéve. Az iskola a Győri Értéktárbizottság döntése szerint „a győri szakképzésre, építészetre, építőiparra gyakorolt hatása, műemlékvédelmi, tehetséggondozó tevékenysége alapján” bekerült a győri kulturális értékek közé. Emögött sok munka, az iskola tanulóinak és legendás tanáregyéniségeinek kiemelkedő teljesítménye áll. 

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Szakképzés indulhat az új tanév

    Szakképzés indulhat az új tanév

    Már csak néhány nap és kezdődik a 2024-25-ös tanév, ami sok újdonságot is hoz majd az oktatási intézmények számára. A Győri Szakképzési Centrum iskolái is gőzerővel készülnek már a jövő hétfői sulikezdésre, erről számolt be Híradónknak a centrum kancellárja.

    2024. aug. 29.
    Győri SZC | Győr+ Média
    Bővül a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum felnőttképzési portfóliója

    Bővül a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum felnőttképzési portfóliója

    2024 szeptemberétől a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum a felhasználói igényekhez igazodva gazdagította a felnőttek számára szervezett kreatív ágazati szakmai képzéseket.

    2024. aug. 28.
    Győri SZC | Kisalföld
    Lili és Rajmund fából álmodott különleges házat - A Győri SZC Hild József Építőipari Technikum diákjai nyerték a Tervezz te is ökoházat! versenyt

    Lili és Rajmund fából álmodott különleges házat - A Győri SZC Hild József Építőipari Technikum diákjai nyerték a Tervezz te is ökoházat! versenyt

    Hildes diákok győztek a 4. „Tervezz te is ökoházat!” országos versenyen, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, valamint a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiuma szervezett.

    2024. aug. 23.
    Győri SZC | Kisalföld


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Győri Szakképzési Centrum

        9024 Győr, Nádor tér 4.

      • Telefon: +3696203361

        E-mail: info@gyoriszc.hu

        OM azonosító: 203037

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


      2024Győri Szakképzési Centrum