Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 7.


KISALFÖLD

  • Prima díj
  • Baksa Gimi

Hétköznapjaink Prima-hősei: Jármy-Takács Judit

A Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban pedagógusát, Jármy-Takács Judit tanárnőt is jelölték a Győr-Moson-Sopron megyei Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított Príma díjra.

Hétköznapjaink Prima-hősei: Jármy-Takács Judit

A hagyományos kategóriákon kívül a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a társadalmi felelősségvállalás kategóriában azokra is szeretné felhívni a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt példaértékű munkával segítették a megyénkben élőket.

Csatornájának mára már hétszáz feliratkozója van. A jelölteket a következő napokban újságunk hasábjain és a kisalfold.hu online oldalon is bemutatjuk.

Olvasóink dönthetik el az október 18-án kezdődő szavazáson, kié lesz az elismerő cím és a vele járó egymillió forintos díj.

 

Jármy-Takács Judit 9–12. osztályosoknak oktat magyart és történelmet a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. Tavasszal közel 200, a tananyaghoz kapcsolódó videóját tette nyilvánossá a legnépszerűbb videómegoszó felületen, hogy a saját tanítványain kívül szerte az országban bárki segítséget kapjon belőlük a felkészüléshez. Csatornájának mára már hétszáz feliratkozója van. Tavaly tavasszal, amikor a pandémia miatt egyik napról a másikra kellett átállni a digitális oktatásra, találta ki, hogy videóra rögzíti a tananyagot. Ezeket akkor még csak a saját tanítványai láthatták. Ennek ellenére teljesen idegenektől kezdett egyre több köszönő üzenetet kapni Győr más iskoláiból, majd egyre távolabbról az országból. Ezek ösztönözték arra, hogy nyilvánossá tegye a felvételeket, amikor idén bejelentették a kötelező átállást a digitális oktatásra. Egyedül az vezérelte, hogy segítsen a gyerekeknek és pedagógustársainak. „Ha már nekem megvan, miért ne használhatnák mások is?” – mondta. Mert mint fogalmazott, ebben a helyzetben minden segítség jól jön.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Érettségi után is vár a szakképzés!

Érettségi után is vár a szakképzés!

A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit.

2021. aug. 16.


ITM

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Kifizetődő a cégek számára szerepvállalásuk a duális szakképzésben, jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is.

2021. aug. 13.


ITM

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Megbeszélést tartottunk Kara Ákos országgyűlési képviselővel a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum valamint a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskolában.

2021. aug. 16.


Kara Ákos

Széchenyi 2020