Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. aug. 16.
Győr+ Média
 • szakképzés
 • oktatás
 • felújítás

Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

A nyári szünet időszakában maguk a diákok újítják fel az iskolát és végzik el a szükséges állagmegóvó munkákat is. Ezt mondta a Győr+ Médiának a Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója. Árvai Zsolt kiemelte, a náluk zajló, gyakorlatorientált képzést az előző tanév nagy részében nem zavarta a Covid, ennek ellenére a szeptemberben induló tanítási időszakban mindenképpen jelenléti oktatásra készülnek. A direktor úgy fogalmazott, az esetleges gázhiány miatt sem aggódnak, mert biztosított az energiaellátásuk.

Gábor László: nyáron megújítják az iskolát

Üres tantermek és üres a folyosó is. Amilyen nagy nyüzsgés van tanév közben a Gábor Lászlóban, olyan nagy most a csend az iskola falai között. Az ide járókat annak ellenére sem zavarta a Covid járvány az elmúlt tanév sikeres lezárásában, hogy gyakorlatorientált képzés zajlik az intézményben.

 

„Ahhoz képest, hogy a diákjaink sok időt töltenek külső helyszíneken, cégeknél, zökkenőmentesen le tudtuk zárni az előző tanévet, semmiféle gondot nem okozott a járvány” – mondta Árvai Zsolt. A Gábor Lászlóban is zajlottak különböző munkálatok a nyáron, ezeket azonban, gyakorlati feladatként, maguk az ide járó diákok valósították meg.

 

„A többi iskolához képest szerencsés helyzetben vagyunk, iskolánk tulajdonképpen önmagát építi, egyfajta szakmai gyakorlatként tanulóink végzik el már évek óta a szükséges állagmegóvó munkákat az épületben, egyrészt ők is gyakorolnak, másrészt egy fillérünkbe sem kerül a fejlesztés”- tette hozzá az iskola igazgatója.

Napokon belül itt is megkezdődik a finis, az új tanév előtt, erre már javában készülnek, főleg a tanárok hangolódnak aktívan az új tanévre. Amit természetesen jelenlétben dolgoznának végig a szakképző iskolában, ahol egyébként akkor sem lehet gáz, ha nem lesz elég gáz. „A fenntartó szakképzési centrumnak hála éppen az elmúlt évben újították fel a fűtési rendszerünket, a legmodernebb technológia került beépítésre, plusz napelemmel is szépen felszereltük a házat, így ez is besegít majd, úgyhogy egyáltalán nem tartunk a téltől, mert biztosított az energiaellátásunk” – fogalmazott a Gábor László direktora.

 

Az egész régióban egyedülálló szakmai képzést végző építő- és faipari iskolában tehát a mostani csend csak átmeneti, két hét és újra diákokkal, na meg munkával telik majd meg az intézmény.

 

Árvai Zsolt igazgató úrral készült interjú megtekinthető a következő linkre kattintva: KATT IDE!

 

FOTÓ: GYŐR+ TV

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Különleges győri hildesek

Különleges győri hildesek

A Győri SZC Hild József Építőipari Technikum azzal büszkélkedhet, hogy ötven éve érettségizett osztályának tagjai között Ybl- és Kossuth-díjast is találunk.

2024. júl. 10.
Győri SZC | Kisalföld
Jó tanévet zárt a győri szakképzés

Jó tanévet zárt a győri szakképzés

Eredményes és kiemelkedően jó tanévet zárt a győri szakképzés, erről számolt be a szakképzési centrum kancellárja.

2024. júl. 2.
Győri SZC | Győr+ Média
Az Év felfedezettjei a kreatív technikum diákjai

Az Év felfedezettjei a kreatív technikum diákjai

Tartalmas és sikeres tanévet zárt a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum. Diákjaik a Magyar Divat és Design Ügynökség, a Startup Campus, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum által meghirdetett országos versenyen első helyezést értek el.

2024. jún. 26.
Győri SZC | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Győri Szakképzési Centrum

   9024 Győr, Nádor tér 4.

  • Telefon: +3696203361

   E-mail: info@gyoriszc.hu

   OM azonosító: 203037

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


  2024Győri Szakképzési Centrum