Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 10.
GYORISZC
  • Erasmus+
  • szakmai gyakorlat

Deákos diákok Portugáliában

A Deákos tanulók rövidebb és hosszabb távú külföldi szakmai gyakorlata című projekt keretei között 10 diák vett részt az Erasmus+ KA1 programjában, amelynek célja a munkaerő-piaci igényeket szolgáló kompetenciák fejlesztése.

Deákos diákok Portugáliában

Október 18-án 10 tanuló utazhatott Braga városába, kéthetes mobilitásra. Nyolcan a Synergia nevű vállaltnál dolgoztak, amely cég kulturális, rekreációs, illetve egészségügyi szolgáltatásokat biztosít a helyi fiatalság számára, ketten a Gabimendes nevű könyvelő cégnél kaptak munkát.

 

A Synergia gyakornokaiként elsősorban adatbevitellel foglalkoztak, a korábban papíralapon rögzített információkat digitalizálták, de alkalmuk volt az Európai Szolidaritási Testület munkájának segítésére is.

 

A Gabimendes dolgozói gazdasági iratok kiállításával és rendszerezésével foglalkoztak. A munkájuk nagyon hasonlított az iskolai taniroda órákon történő gyakorlatra, ezért nem okozott nehézséget számukra a bizonylatok kezelése.

 

A Portugáliában eltöltött két hét alatt számos kulturális programot szerveztek a diákoknak, meglátogatták többek között Lisszabont és Portót, az ország két legnépszerűbb városát, eljutottak az óceánpartra is. A csoport a mobilitás során kiváló ellátásban részesült, hiszen egy ifjúsági szállóban laktak, ahol napi háromszori étkezést biztosítottak számukra. A munkába járás miatt sem kellett aggódniuk, mivel a gyakorlatot szervező vállalat, a Bragamob saját járműveivel szállította őket.

A diákok rengeteg élménnyel gazdagodtak, és sok tapasztalatot szereztek az irodai munkával kapcsolatban.

Mindannyian úgy érzik, hogy nagyon szerencsések, hogy részt vehettek a projektben, amely szakmai, nyelvi és szociális kompetenciáikat is gazdagította.

A portugál partner oklevéllel és egy üveg emléktárggyal fejezte ki elismerését a diákok munkáját illetően.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Egyenes út a felsőoktatásba - Két újabb győri iskola indít okleveles technikus képzést

Egyenes út a felsőoktatásba - Két újabb győri iskola indít okleveles technikus képzést

Többszörös a túljelentkezés az okleveles technikus képzésekre. Újabb két egyetem csatalakozott azon győri intézmények sorába, akiknél elérhető népszerű továbbtanulási konstrukció. Az ilyen tanrendben végző fiatalok számára egyenes út vezet az egyetemre.

2024. okt. 18.
Győri SZC | Kisalföld
Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Az alapszakmákat bemutató tájékoztató füzet segít, hogy átlásd szakképzés által biztosított lehetőségeket és az ágazatok szerint csoportosított szakmák listáját.

2024. okt. 11.
IKK
Több mint hétszázan a futófesztiválon

Több mint hétszázan a futófesztiválon

Az Európai Diáksport Naphoz csatlakozva idén is megrendezték a hagyományos Krúdy-Baksa Futófesztivált.

2024. szept. 30.
Győri SZC | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum