Győri Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 10.


GYORISZC

  • Erasmus+
  • szakmai gyakorlat

Deákos diákok Portugáliában

A Deákos tanulók rövidebb és hosszabb távú külföldi szakmai gyakorlata című projekt keretei között 10 diák vett részt az Erasmus+ KA1 programjában, amelynek célja a munkaerő-piaci igényeket szolgáló kompetenciák fejlesztése.

Deákos diákok Portugáliában

Október 18-án 10 tanuló utazhatott Braga városába, kéthetes mobilitásra. Nyolcan a Synergia nevű vállaltnál dolgoztak, amely cég kulturális, rekreációs, illetve egészségügyi szolgáltatásokat biztosít a helyi fiatalság számára, ketten a Gabimendes nevű könyvelő cégnél kaptak munkát.

 

A Synergia gyakornokaiként elsősorban adatbevitellel foglalkoztak, a korábban papíralapon rögzített információkat digitalizálták, de alkalmuk volt az Európai Szolidaritási Testület munkájának segítésére is.

 

A Gabimendes dolgozói gazdasági iratok kiállításával és rendszerezésével foglalkoztak. A munkájuk nagyon hasonlított az iskolai taniroda órákon történő gyakorlatra, ezért nem okozott nehézséget számukra a bizonylatok kezelése.

 

A Portugáliában eltöltött két hét alatt számos kulturális programot szerveztek a diákoknak, meglátogatták többek között Lisszabont és Portót, az ország két legnépszerűbb városát, eljutottak az óceánpartra is. A csoport a mobilitás során kiváló ellátásban részesült, hiszen egy ifjúsági szállóban laktak, ahol napi háromszori étkezést biztosítottak számukra. A munkába járás miatt sem kellett aggódniuk, mivel a gyakorlatot szervező vállalat, a Bragamob saját járműveivel szállította őket.

A diákok rengeteg élménnyel gazdagodtak, és sok tapasztalatot szereztek az irodai munkával kapcsolatban.

Mindannyian úgy érzik, hogy nagyon szerencsések, hogy részt vehettek a projektben, amely szakmai, nyelvi és szociális kompetenciáikat is gazdagította.

A portugál partner oklevéllel és egy üveg emléktárggyal fejezte ki elismerését a diákok munkáját illetően.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Érettségi után is vár a szakképzés!

Érettségi után is vár a szakképzés!

A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit.

2021. aug. 16.


ITM

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Gyakorlatorientált az új szakképzés

Kifizetődő a cégek számára szerepvállalásuk a duális szakképzésben, jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a szakképzésben együttműködő vállalatok jövőre is.

2021. aug. 13.


ITM

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Szakképzési fejlesztési és általános iskolai fejlesztési megbeszélés

Megbeszélést tartottunk Kara Ákos országgyűlési képviselővel a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum valamint a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskolában.

2021. aug. 16.


Kara Ákos

Széchenyi 2020