Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 13.
Győri SZC | Győr+ Média
  • verseny
  • siker
  • szakképzés

Bankettet kapott a tablóversenyen győztes osztály

Kedves hangulatú sajtótájékoztató keretében adták át az idén már hetedik alkalommal megrendezett tablóverseny fődíját, amelyet a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium 12. B osztálya nyert el. Így ők fogyaszthatják el a bankett vacsorát a Komédiás Étteremben.

Bankettet kapott a tablóversenyen győztes osztály

Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke elmondta, Győrben már 50 éves hagyománya van annak, hogy a végzős diákok tablói a belvárosi kirakatokba kerülnek ki, ahol sokan járnak, intézik az ügyeiket vagy épp csak sétálnak, így sokan látják a diákok portréit.

„A mostani tablóverseny már a hetedik volt a sorban és örülünk neki, hogy ilyen sok végzős osztály sikerült megmozgatnunk, ugyanis 15 iskola 26 osztálya nevezett. A tablókról készült fotókat a Győri Bevásárló Utcán Alapítvány a Győr-Belvárosi Tablóverseny Facebook oldalán tette közzé szavazásra, s szerencsére rengeteg ember megmozgatott a kezdeményezés. Büszkék vagyunk rá, hogy összesen 44.603 elérés, 20.000 aktivitás és közel 14.000 like érkezett a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókra.” – hangzott el Obertolné Horváth Tímeától.

A belvárosi vállalkozók egyébként is nagyon fontos szerepet töltöttek be ebben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítottak a tablók kihelyezésére. Ami egyébként nekik is jó, hiszen a tablók sok érdeklődőt vonzottak üzleteik kirakatához.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő dr. Dézsi Csaba András polgármestert is képviselte a rendezvényen, és gratulált az egész kezdeményezéshez és természetesen a győzteseknek is. A képviselő asszony elmondta: benne is nosztalgikus hangulatokat kelt a tablókkal teli belváros.

„Emlékszem, különleges élmény volt a ballagásra készülni. A Krúdyban végeztem, s nagy izgalommal készülődtünk, hogy minden jól sikerüljön. A tabló dizájnjának kiválasztása is izgalmas feladat volt, bár nem volt egyszerű megegyezni ennyi diáknak a végleges kinézetben” – mesélte mosolyogva dr. Laczkovits-Takács Tímea, majd azt is hozzátette, hogy nagyon örül neki, hogy Győrben ez a hagyomány is tovább él, s hogy támogatói is akadnak. Mindenkit arra kért, hogy folytassák ezt a szép szokást, a diákoknak pedig azt üzente: „Most, hogy hamarosan kiléptek az úgynevezett nagybetűs életbe, arra nagyon figyeljetek, hogy mindig azt csináljátok, amit szerettek, mert akkor örömötök lesz benne. S ne feledjétek, változtatni soha nem késő!”

A Facebookon zajló versenyt tehát a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium 12. B osztálya nyerte, akik összesen 2231 szavazatot gyűjtöttek a verseny során, így ők fogyaszthatnak el egy kiváló bankett vacsorát a Komédiás Étteremben.

Kalmárné dr. Hollósi Erika, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a Győr+ Média érdeklődésére elmondta:

„Az Iparkamara nagyon örül neki, hogy a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány felvállalta ennek a versenynek a megszervezését. A kamara üzleti közösség, vállalkozókat fűzünk össze, támogatjuk, hogy tapasztalatot cseréljenek. Ezt a közösségi erőt a fiatalok is érzik, hiszen amikor a tablójukkal versenyeztek, akkor közösen próbáltak mindent megtenni azért, hogy elnyerjék a fődíjat. A közösségépítés mellett az együttműködés fontosságát is kiemelném, mert abból is jelesre vizsgáztak a fiatalok.”

S ha már a fiataloknál tartunk, Gábor Dorián a győztes osztály egyik diákja elárulta: nagyon meglepődtek, amikor kiderült, hogy ők nyerték meg a versenyt.

Amikor tizenkettedikesek lettünk, mi már akkor tudtuk, hogy mindenképp szeretnénk részt venni a versenyen. Viszont érdekesen alakult, mert a jelentkezési határidő utolsó napján lett kész a tablónk. Először nagyon beindultak a lájkok, aztán kicsit visszább vett a lendület, a végén pedig egész jól elhúztunk a második helyezettől. Sok embert megkértünk, hogy ha tetszik a tablónk, lájkolja, s a tanáraink is sokat segítettek. A Komédiás Étteremnek pedig külön örülünk, mert első körbe ide szerettünk volna jönni, aztán másra esett a választás, de a sors mégis elintézte, hogy itt lesz a bankettünk, amit köszönünk szépen mindenkinek!” – zárta büszkén a fiatalember.  

GALÉRIA

Galéria

Gyor-Belvarosi-Tabloverseny_dijatado_2023_06_13_AcsTamas_14-1.jpg
345048623_257198196879258_8605600387218301940_n-700x490.jpg
Gyor-Belvarosi-Tabloverseny_dijatado_2023_06_13_AcsTamas_05-1.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Győzelem a Győr-Belvárosi Tablóversenyen

Győzelem a Győr-Belvárosi Tablóversenyen

A versenyre május 3-ig várták a tablókat, amikre ezután Facebookon lehetett szavazni.

2023. máj. 25.
Győri SZC | Győr+ Média
Taroltak a Szakma Sztár Versenyen a Lukács iskolánk diákjai

Taroltak a Szakma Sztár Versenyen a Lukács iskolánk diákjai

A legtöbb dobogós helyezést a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium iskolánk diákjai szerezték. Emellett 14 versenyző diák mentesült valamelyik vizsgarész alól, vagyis jeles osztályzatot kapott.

2022. máj. 2.
Győri SZC
Ismét Szakképzési Díjban részesült a Lukács iskola

Ismét Szakképzési Díjban részesült a Lukács iskola

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította a Szakképzési Díját. A díj célja, hogy kiemelkedő projektekkel és kezdeményezésekkel hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez, a szakképzés társadalmi megbecsülésének fokozásához.

2022. márc. 17.
GYORISZC


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum