Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. aug. 25.
Győr+ Média
  • tanévkezdés
  • szakképzés
  • felújítás

A Szakképzési Centrum iskolái felkészültek a tanévre

A Győri Szakképzési Centrum fenntartásába tartozó iskolák teljes mértékben felkészültek a közelgő tanévkezdésre. Ezt mondta a centrum kancellárja a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, az előző tanévben a járványos időszak ellenére kimagasló eredmények születtek az intézményekben. A kancellár hozzátette, a nyár, különböző felújításokkal és takarítással telt a hozzájuk tartozó iskolákban.

A Szakképzési Centrum iskolái felkészültek a tanévre

Az intézmények jelenlétben kezdik az új tanévet is és Gede Eszter abban is biztos, hogy az esetleges gázellátási problémák ellenére biztosított lesz az iskolák működése.

Lassan éledeznek az iskolák a hosszú, mintegy 10 hetes nyári szünet vége felé. Az előző tanév még nagyrészt Coviddal terhelten telt a győri szakképzési centrum intézményeiben is, ennek ellenére kiváló eredmények születtek, szinte mindegyik iskolában. Erről a Győri Szakképzési Centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának.

 

„Köszönet az oktató kollégáknak, akik nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak az előző tanévben, óriási eredmény, hogy több mint 2000 diák végzett nálunk és kapott valamilyen bizonyítványt erről, egy részük a munka világában helyezkedett el, másik részük pedig egyetemen folytatja tanulmányait” – fogalmazott Gede Eszter.

 

A nyár mindenhol különböző kisebb-nagyobb felújítási munkákkal telt. A centrum iskolái saját maguk mérték fel és finanszírozták a fejlesztéseket, a cél mindenütt az volt, hogy szeptember elsejére pikk-pakk legyen az össze suli, hiszen indul az új tanév. „Az iskolák maguk döntötték el, mit újítanak fel, ők látják, mire van a leginkább szükségük és azt is ők tudják, mire futja a költségvetésükből, egyes iskolák pedig más intézményekben is segítettek a munkák elvégzésében” – tette hozzá a kancellár.

 

A centrum intézményeiben jelenléti oktatással indul a 2022-23-as tanév és ebben is fejeznék azt be. A kancellár bízik benne, hogy a Covid nem lesz már hátráltató tényező, az esetleges gázellátási problémákra pedig jó előre felkészültek.

 

„Ha szükség lenne rá, bármikor, egyik napról a másikra át tudnak állni intézményeink a digitális oktatásra, de bízom benne, hogy a járvány nem erősödik meg annyira, hogy erre sor kerüljön, az esetleges gázellátási válságra pedig tulajdonképpen felkészültünk, a legtöbb iskolában az elmúlt években modernizáltuk a fűtési rendszereket, sőt sok helyen, pályázati forrásból napelemeket szereltünk fel” – hangsúlyozta Gede Eszter. A legnagyobb vidéki szakképzési centrumban tehát teljesen normális tanévre készülnek és szeretnék azt legalább olyan eredményesen teljesíteni, mint a legutóbbi oktatási időszakot.

 

Gede Eszter kancellár asszonnyal készült interjú megtekinthető a következő linkre kattintva: KATT IDE!

 

FOTÓ: ZOMBAI-KOVÁCS ÁKOS

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld
Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum