Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 11.
KISALFÖLD
  • tehetséggondozás
  • autószerelő
  • verseny

A győri diák kétezer eurót nyert a sulijának – jövőre utazhat a sanghaji világbajnokságra

Ölbei Zsolt, a győri Lukács iskola diákja utazhat az autószerelő-világbajnokságra Sanghajba.

A győri diák kétezer eurót nyert a sulijának – jövőre utazhat a sanghaji világbajnokságra
  • Kétszázötven iskola, 3000 fiatal autószerelő diák, több ezer eurós pénzdíj. Dióhéjban így foglalhatjuk össze a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő-versenyt.
  • Az első helyezést a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója, Ölbei Zsolt hozta haza.
  • Vele és egyik felkészítő tanárával, valamint az iskola igazgatójával beszélgettünk a sikerről.

Bármilyen versenyt nyerni dicsőség, ám amikor hét európai országból több ezer diák vetélkedik a dobogóért, ez sokat mond a megmérettetés komolyságáról. Ölbei Zsolt győzelmének jelentőségét emeli, hogy a korszerű hibrid és IT-technológiákat „számonkérő” feladatokat is szinte hibátlanul oldotta meg a varsói döntőn.

Édesapja nyomdokain

„Szeretem a szakmámat. Ez az alap ahhoz, hogy később az ügyfelek megelégedésére dolgozzam nap mint nap. Édesapám karosszérialakatos, gyerekkorom óta a második otthonom a műhely. A Young Car Mechanic verseny hazai fordulóira és a döntőre tudatosan készültem. A fő hiányosságom egyelőre, hogy nem rendelkezem kellő rutinnal, sok olyan helyzettel még mindig nem találkoztam, ami az igazán jó autószerelőknek a kisujjában van.

A Lukács-iskolából Kraft Károly és Kauker Zoltán tanároknak sokat köszönhetek, gyakran a szabadidejükben készítettek fel. Mint ahogy Őri Péter, a Széchenyi-egyetem oktatója is rengeteget foglalkozott velem az utóbbi hónapokban” – hallottuk a szimpatikus fiatalembertől.

Tehetséggondozás

„Zsolt sikere különleges helyet foglal el iskolánk történetében, de büszkék vagyunk minden tanulónkra, akik a tananyagon kívül vállalják azt a pluszmunkát, ami a szakmai versenyekre való felkészüléssel jár. Minden szorgalmas diákunkat biztatunk arra, hogy éljenek a hazai és külföldi versenyek adta lehetőségekkel. Ezek a megmérettetések gyakorlatorientált tehetséggondozással érnek fel” – vette át a szót Szentpéteri Marianna, a Lukács-iskola igazgatója.

A varsói döntőre a feladatokat ismert autóalkatrész-gyártók állították össze. Zsolt és vetélytársai például fékcserét hajtottak végre az egyik ismert német autómárka új modelljén, váltóhibát küszöböltek ki japán gyártmányú kocsin és a környezettudatosság jegyében kipufogógázokat is elemeztek. Az összes feladatnál ketyegett a stopper, azaz nemcsak alaposan, tempósan is kellett szerelniük.

Irány Sanghaj!

„Zsolt elhivatottságával soha nem volt gond, s most már talán kezdi elhinni magáról, mennyire jó autószerelő válhat belőle. A versenysorozat nem ért véget, jövőre az egyik kínai metropoliszban, Sanghajban rendezik az autószerelő diákok világbajnokságát. Zsolt képviseli hazánkat, a felkészülés során az elektronikát érintő gondokra fókuszálunk majd” – mondta Kraft Károly, a Lukács-iskola járműszerelési munkaközösségének vezetője.

Öbei Zsolt nyereménye az Intel Cars által az iskolának felajánlott 2000 Euró eszközfejlesztési támogatás volt. A járműszerelési munkaközösség egy PICO oszcillószkópot választott a felajánlásból. Ezzel a diagnosztikai eszközzel korszerűbbé és színvonalasabbá tudjuk tenni az oktatást.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

2024. ápr. 22.
IKK
Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum