2021.07.06. A 2021/2022. tanévben az alábbi INGYENES, kétéves, esti tagozatos, az új szakmajegyzék (korábban OKJ) szerinti érettségire épülő képzéseket indítjuk:

 SK_technikum felnőtt 2021 - plakát 03

hirdetes_21_22

2021.06.08. PÁLYAORIENTÁCIÓS NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR 5. ÉS 6. OSZTÁLYOS TANULÓKNAK! Videó megtekintése a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium facebook oldalán: KATT IDE!

JELENTKEZÉS ITT: jelentkezési lap

További információ kérhető:
lukacssuligyor@gmail.com
Kovácsné Gy. Csilla 06-20-472-5760

LEt'sGO Party

 

2021.05.26. ÉRETTSÉGI UTÁNI SZAKMAI KÉPZÉSEK:

Kossuth_Érettségi utáni szakmai képzés 2021_2

2021.05.14. A Győri Szakképzési Centrum munkavédelmi képviselő alap- és továbbképző tanfolyamot szervez elősegítve ezzel az Önök cégének jogszabályi megfelelését.

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. tv. 70/A§ alapján minden 20 főt meghaladó foglalkoztatotti létszámnál kötelező munkavédelmi képviselőt választani. Ehhez a jogszabályi megfelelőséghez ajánljuk képzéseinket. A munkavédelmi képviselőt bármelyik munkavállaló betöltheti, aki nem lehet a munkáltatónál főállásban munkavédelemmel foglalkozó személy. Azok a munkavállalók, akik először vennének részt, 16 órás (2 x 8 óra) alaptanfolyamot kell elvégezniük, ill. azoknak is, akik nem részesültek az elmúlt évben továbbképzésben, mivel a folytonosságuk megszakadt. Azon képviselők, akiknek a tavalyi évben volt továbbképzésük, csak a hosszabbító tanfolyamra kell jelentkezni, amelyet célszerűen a második napra becsatlakozással szervezünk.
A tanfolyamot június hónapban tartanánk meg jelenléti oktatás formájában két egymást követő munkanapon 8:00 és 16:00 óra között 10-20 fős csoportokban a Győri Szakképzési Centrum Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium (9027 Győr, Mártírok útja 13-15.) épületében.
Letölthető dokumentumok:
Természetesen mind az alap, mind pedig a továbbképzés díja tartalmazza a vizsgadíjat, az egyéb tananyagokat, segédleteket is.
16 órás alapképzés: 36 000/fő
8 órás továbbképzés: 18 000/fő
Jelentkezési határidő: 2021. május 25.
Jelentkezési lapok visszaküldési e-mail címe: bendez@lukacssuli.hu; felnottkepzes@lukacssuli.hu
Kérdés esetén keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:
Bende Zoltán
felnőttképzési referens
Győri Szakképzési Centrum
Felnőttképzési Osztály
Tel: +36303592758; 96/528-760/125 mellék
E-mail: bendez@lukacssuli.hu; felnottkepzes@lukacssuli.hu

 

2021.03.24. A Győri Szakképzési Centrum intézményeinek igazgatói pályázatai:

Győri SZC Általános iskola – igazgatói pályázati kiírások

 • Győri SZC Bolyai János Általános Iskola igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Haller János Általános Iskola igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 Győri SZC Technikum – igazgatói pályázati kiírások

 • Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskola igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

 • Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum igazgatói pályázatának letöltéséhez: KATT IDE!

2021.01.10. Új szakképzési törvény és végrehajtási rendelete

Letölthető a szakképzésről szóló 2019. év LXXX. törvény és végrehajtásáról szóló 12/2020. (II.7.) Korm. rendelet szövege egységes szerkezetben, hatályos 2021. január 1-jétől. KATT IDE!

 

2020.11.16. Megjelent a Hivatalos Értesítő 2020. évi 62. számában megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívása a 2020/2021. tanévben megrendezendő Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre

2020.11.10. 2020 évi CIX. törvény A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről

 • Megjelent a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről: KATT IDE!

 • A Magyar Közlöny 2020. évi 247. számában megjelent a Kormány 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről: KATT IDE!

 • Megjelent a SZFHÁT/100762/2020-ITM Egyedi Miniszteri Határozat az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet során a szakképzésre vonatkozó szabályokról: KATT IDE!

 • Pölöskei Gáborné Szakképzésért felelős helyettes államtitkár Tájékoztatása a szakképző intézmények részére: KATT IDE!

 

2020.09.15. A Győri Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

felvételi felkészítő01

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ ITT!

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség. A regisztráció során kért adatokat kizárólag a felvételi felkészítő foglalkozások megszervezéséhez kapcsolódóan kezeljük, harmadik félnek tovább nem adjuk, és a felkészítés zárása után nyilvántartásunkból töröljük.
Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés a szeptember 21-től kezdődő héten indul.

 

2020.06.29. ÁCS ALKOTÓMŰHELY
A Győri Szakképzési Centrum és a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola együttműködésével a NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor és Közösségi Együttlét keretében. Viedó a táborról megtekinthető a Centrum facebook oldalán: https://www.facebook.com/gyoriszakkepzes/ BŐVEBB INFORMÁCIÓ: Forró Máté +36303776749

2020.03.14. EMMI: Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

 17:52 A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött: ITT OLVASHATÓ!

Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget. Az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz.
Az Oktatási Hivatal által fogalmazott ajánlás az iskolák és a pedagógusok számára a következő linkre kattintva olvasható el: KATT IDE!

2020.03.13. TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN

21:44 Orbán Viktor rendkívüli bejelentése a koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről: a videó megtekinthető itt!

Magyarország kormánya 2020. március 11. napján a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében rendkívüli jogrendet, vészhelyzetet rendelt el.

40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet Veszélyhelyzet kihirdetéséről az alábbi linken elérhető:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=200&pageindex=kozltart&ev=2020&szam=039

A koronavírus terjedése elleni hatékony védekezésben mindannyiunk segítségére és közreműködésére szükség van! Ezért a magyar kormány Operatív Törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében.

Az Operatív Törzs tájékoztató oldalának elérhetősége:

https://koronavirus.gov.hu/#mit-tegyunk-tunetek-eseten

Ezen a honlapon hiteles és naprakész információ található a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Tegyünk mindannyian az egészségünkért!

Információs vonalak:

06 80 277 455  06 80 277 456

Koronavirus@bm.gov.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 24 órás, ingyenesen hívható zöldszámokat (06-80-277-455 és 06-80-277-456) hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.

 

Megelőző intézkedések a Győri Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolákban

 2020. március 11-én az EMMI tájékoztató levele alapján:

Minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást (Határtalanul! program, Erasmus+ program, Külföldi Nyelvtanulás program) lemondtunk a tanulók, tanárok és családjuk biztonsága érdekében. Felfüggesztettük a Lázár Ervin program eseményeit.

Épületeinkben a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre, takarításra. Hangsúlyosan indokoltnak tartjuk a higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés fokozott betartására történő figyelemfelhívás. A helyes, fertőtlenítő kézmosás szabályairól a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján található ikonográfiát sokszorosítottuk és minden iskolában több ponton kihelyeztük. https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/464/WHO%20a%20fert%C5%91tlen%C3%ADt%C5%91%20k%C3%A9zmos%C3%A1s%20menete.pdf)

Munkatársainktól és diákjainktól az alábbi szabályok betartását várjuk el:

 • az alábbi esetekben különösen fontos az alapos kézmosás (vagy kézfertőtlenítés):
 • munkahelyre,
 • oktatási-nevelési intézménybe vagy otthonába való megérkezés után,
 • tömegközlekedéssel történő utazás után,
 • ételkészítés előtt, étkezés előtt és a mellékhelyiség használata előtt és után.
 • köhögéskor, tüsszentéskor zsebkendővel takarja el orrát és száját, a használt zsebkendőket azonnal helyezze a táskájába, zárható szemeteszsákba, vagy dobja ki, majd alaposan mosson kezet.
 • Gyakran mosson kezet meleg vízzel és szappannal, különösen orrfújás és a zsebkendő kidobása után.
 • a WHO tájékoztatója a fertőtlenítő kézmosásról a következő linken érhető el: KATT IDE!

 • rendszeresen tisztítsa meg a gyakran használt tárgyakat, gyakran érintett felületeket (asztal, kilincs, mobiltelefon stb.)
 • kerülje a zsúfolt helyeket különösen a zsúfolt zárt helyiségeket. Tartson minimum 1-2 m távolságot más személyektől.
 • kerülje a kézfogást, továbbá kerülje a szemek, az orr és a száj érintését. Mások arcához se érjen.
 • fordítson fokozott figyelmet immunrendszere erősítésére. Szellőztessen gyakran, fogyasszon elegendő vitamint, mozogjon rendszeresen a szabadban.

A járvány terjedésének megelőzését szolgálja az Intézményeink megfelelő és rendszeres takarítása, a gyakran érintett felületek takarítása és a szellőztetés gyakoriságának növelése, különös tekintettel a zárt és a közös helyiségekre.

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a Kormány által létrehozott Operatív Törzs elrendelte, hogy a területileg illetékes rendőr-főkapitányságok szervezésében tájékoztató iskolai program kerüljön megszervezésre, valamennyi alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmény pedagógus és diákközössége számára, a koronavírus fertőzés járványszerű elterjedésének megakadályozására irányuló ismeretekről és feladatokról.

Az alap és középfokú nevelési-oktatási intézményeinket a területileg illetékes rendőr-főkapitányság munkatársai már megkeresték, az intézményvezetőkkel történő előzetes egyeztetések megtörténtek.

A Győri Szakképzési Centrum a koronavírus terjedése elleni hatékony védekezés érdekében számít a szülők, diákok és a munkatársak közreműködésére!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy:

 • Azok a tanulók, oktatók, akik a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus oldalon található Tájékoztatóban meghatározott országban jártak, illetve jelenleg is külföldön tartózkodnak, hazatérésük után 14 napig maradjanak távol az iskola és a duális képzőhely épületeitől, rendezvényeitől. Otthonmaradásuk, az iskola felé megfelelő módon bejelentett és igazolt esetben – repülőjegy, vonatjegy, buszjegy, szállodai számla, stb. – igazolt távollétnek minősül.
 • Amennyiben a tanuló vagy oktató fertőzött területen járt, akkor ne menjen közösségbe, és figyelje saját magát; ha tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel magán, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait. A tünetek jelentkezése esetén a tanuló az iskolától és a duális képzőhelytől, továbbá minden közösségi rendezvénytől maradjon távol.
 • Ha az oktatók olyan tanulóról tudnak, aki iskolai program miatt, vagy akár családi szervezésben külföldön, különösen fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék az intézményvezetés felé.
 • Amennyiben a tanulószerződéssel rendelkező tanulót a duális képzőhely a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében hazaküldi, a tanuló és a szülő erről haladéktalanul – egy napon belül – köteles értesíteni az iskolát. Ebben az esetben az iskola szervezi meg a tanuló oktatását. A tanuló a tanulószerződés alapján járó juttatást ebben az esetben is kapja, további intézkedésig.
 • Azok a tanulók, akik külföldi mobilitási, nyelvtanulási programban, tanulmányi kiránduláson (például sítábor) vagy szakmai gyakorlaton vennének részt, ne utazzanak el!
 • Minden központi rendezvény, így központi megemlékezésként szervezett március 15-i ünnepségek sem kerülhetnek megrendezésre.
 • A technikai dolgozók tartsák és tartassák be az intézményekben, kollégiumokban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását: vírusölő szer használatával rendszeresen takarítsanak és fertőtlenítsenek a közös helyiségekben.

Felhívjuk valamennyi kolléga, szülő és tanuló figyelmét, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel https://koronavirus.gov.hu/ oldalon található információkat!

Az indokolatlan pánik elkerülése érdekében felhívjuk a szülők, pedagógusok, diákok figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon szereplő információkat vegyék figyelembe!

Segítségüket és közreműködésüket előre is köszönjük!

2020.03.13. Szakképzés 4.0 stratégia

A Szakképzés 4.0 stratégia teljes szövege ide kattintva érhető el!

Az új stratégia alapja három pilléren nyugszik, melynek főbb elemei a következők:

1. Karrierlehetőség

 • egyszerű, átlátható, átjárható rendszer
 • vonzó, valóban 5 éves technikum (kilépési lehetőséggel a 12. évfolyam végén), kisebb terheléssel a 12. évfolyam végén; a szakgimnázium legalább a mérnökképzés tekintetében a felsőoktatás előszobája legyen, valamilyen formában elfogadva a megszerzett ismereteket
 • ösztöndíjrendszer

2. Vonzó környezet

 • infrastruktúra (épület, eszközök)
 • jó minőségű, korszerűen felszerelt ágazati alapozó tanműhelyek
 • duális képzés feltételeinek biztosítása (KKV-knak ágazati képzőközpontok, nagyvállalatoknál más gyakorlóhelyek számára is nyitott vállalati képzőközpontok)
 • digitális tartalom (tankönyv mellett/helyett), folyamatosan korszerűsítve
 • korszerű oktatási technológiák

3. Naprakész oktatói tudás

 • vállalati helyszínű akkreditált oktatói képzések
 • mérnökök, gazdaságban dolgozó szakemberek beengedése az iskolába – meg kell fogalmazni, hogy milyen korosztálynak, milyen feltételekkel. Rövid tanári-pedagógiai modulok, képzések kialakítása – cél: 500 óraadó
 • rugalmasabb mérnöktanár- és szakoktatóképzések
 • kiscsoportos felzárkóztatás módszertanának fejlesztése, mentori feladatokra felkészítés
 • a szakképzés sajátosságaira épülő új minősítési rendszer, életpályamodell kialakítása, mely a lehető legrugalmasabb módon biztosítja a tanárok foglalkoztatásának több formáját és a béralku lehetőségét, a piaci bérekhez igazodást
 • digitális asszisztensek

 A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény és a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet ide kattintva érhető el!

A megújuló szakképzési rendszer kapcsán felmerülő GYAKORI KÉRDÉSEKRE adott válaszok a következő linken érhetőek el: https://szakkepzes.ikk.hu/gyik

2020. február 7-én megjelent Magyar Közlöny 2020. évi 20. szám:

A Kormány 12/2020. (II. 7.) Korm rendelete a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról: ide kattintva érhető el!

1.melléklet a 12/2020 (II.7.) Korm. rendelethez: ide kattintva érhető el!

2020.01.28. FELNŐTTOKTATÁS 2019/2020. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2020  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2019/2020. tanév keresztféléves

felnottoktatas_kereszt_2019-2020 tanev

2019.12.05. Mindnyájunkat mélységesen megrendítő, sajnálatos esemény történt a mai napon. A Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja tanórán késsel támadt tanárára. A pedagógust kórházba szállították, állapota stabil. A cselekménnyel gyanúsított tanulót a rendőrség őrizetbe vette. Az iskola közösségének szakemberek nyújtanak segítséget a trauma feldolgozásához.

2019.11.28. Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogállásváltásával és bérezésével kapcsolatban

A szakképzésben dolgozó pedagógusok minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében az ITM szakterülete összefoglaló anyagot készített a közeljövőben várható jogszabály módosításokkal kapcsolatban, amely a következő linkre kattintva olvasható: KATT IDE!

 

2019.09.19. A Győri Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

felvételi felkészítő01

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség. A regisztráció során kért adatokat kizárólag a felvételi felkészítő foglalkozások megszervezéséhez kapcsolódóan kezeljük, harmadik félnek tovább nem adjuk, és a felkészítés zárása után nyilvántartásunkból töröljük.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 1-jétől kezdődő héten indul.

 

2019.06.03. Miniszteri kitüntetés 24, a szakképzésben dolgozó pedagógus számára

A szakképzésben és felnőttképzésben dolgozó pedagógusokat ünnepelte június 3-án az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A Duna Palotában tartott ünnepi eseményen a díjazottakat Palkovics László miniszter és Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte.

2019-ben a Győri Műszaki Szakképzési Centrum két munkatársa Weszely Ödön Díjat vehetett át:
 • Nits László
 • Vas Imre

A minisztérium tájékoztatása az eseményről a következő linken olvasható: KATT IDE!

 

2019.05.31. Pedagógus nap a Győri Műszaki Szakképzési Centrumban

pedagogus nap 2019

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum immár negyedik alkalommal szervezett Pedagógus nap tiszteletére ünnepséget, amelyen a tanévben végzett közös munkánkat értékelve elismerésünket is kifejeztük az intézményeinkben folyó magas színvonalú szakmai, oktató-nevelő munkáért.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum munkatársai között számos, csupa nagybetűvel írt PEDAGÓGUS kolléga végzi áldozatos oktató-nevelő munkáját, dolgozik azért, hogy tanítványainak tehetségét felszínre hozza, hogy az életben való boldogulás alapjaként a szerényebb képességű diákok számára is biztosítani tudja, hogy szakmát szerezhessenek. Kollégák, akik szűkebb tantestületük közösségéért dolgoznak odaadó lelkesedéssel. A pedagógusokkal együtt dolgozó munkatársak, akik nélkül iskolájuk, ezzel együtt a Győri Műszaki Szakképzési Centrum sem boldogulna. Sok-sok ilyen kollégával büszkélkedhetünk. Közülük hetvenkét kollégánk pénzjutalomban részesült.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum 2016-ban díjat alapított a hosszú ideje kiemelkedő szakmai eredményekkel bíró, magas színvonalú oktató-nevelő munkát végző, a szakképzés ügyéért elkötelezett kollégák, valamint stratégiai partnereink részére.

A 2019. év díjazottjai:

AUDI HUNGÁRIA ZRT. (A díjat Bencsó Csaba szakképzési vezető vette át)

VILL-KORR HUNGÁRIA KFT.  (A díjat Gasztonyi Csilla gazdasági igazgató asszony vette át)

Mészáros Tibor, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóhelyettese

Kovácsné Gyarmathy Csilla, Krausz Miklós és Szebényi Zsolt Gábor, a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Robotika – Lego Szakkör vezetői

A frissen alakult improvizatív jellegű muzsikát játszó Hild Zenekar előadása, valamint Szőke András humoros műsora színesítette az állófogadással záródó ünnepséget.

Ez úton is szívből gratulálunk két kollégánknak, akik a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat a városi pedagógus napi ünnepségen Borkai Zsolt polgármestertől vehették át. Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója Győr Oktatásügyéért járó kitüntetésben részesült, valamint Szünstein Mónika, a Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolája testnevelője a Győr Sportjáért járó kitüntetést kapta.

plusz_kitntetettek_pedaggusnap_ojp_36

 

2019.05.22. ÖNKÉNTES FELHÍVÁS

Legyél Te is aktív részese a 2019. évi győri rendezésű Nemzetközi Sportrendezvényeknek!  JELENTKEZÉS: http://sport.gyor.hu/

sportnkntessg_2019

2019.04.12. SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

gymszc_plakat - 190401-01

2019.02.12. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL – a Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeiből továbbjutott versenyzők listája a következő: KATT IDE!

GRATULÁLUNK! 

Szakma Sztar Fesztival 750x392

2019.01.21. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2018/2019. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2018/2019. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés keresztféléves képzéseket!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

A regisztráció lezárult!

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása. A regisztráció kitöltésével hozzájárul megadott személyes adatainak a felvételi eljárás lefolytatásával kapcsolatos kezeléséhez. A regisztráció során megadott személyes adatokat kizárólag a felvételi eljárás során kezeljük, harmadik félnek tovább nem adjuk, és a beiratkozás után rendszerünkből törlésre kerülnek.

2019.01.18. INGYENES TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐ OKJ (35 841 02 ) KÉPZÉS A GYŐRI MŰSZAKI SZC BERCSÉNYI MIKLÓS KÖZLEKEDÉSI ÉS SPORTISKOLAI SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁBAN 

További információkért kattintson ide: Tehergépkocsi-vezető képzés

tehergepkocsi_hirdetes_2019_keresztfelev

2019.01.09. FELNŐTTOKTATÁS 2018/2019. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2019  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2018/2019. tanév keresztféléves

2018.10.31.  Győri Műszaki Szakképzési Centrum pályaválasztási útmutató 2018: KATT IDE!

A köznevelési intézmények közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatait a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 23. § (1) bekezdése alapján a fentiekben olvasható a Győri Műszaki Szakképzési Centrum jövő tanévi pályaválasztási útmutatója.

A GYŐRI MŰSZAKI SZC TAGINTÉZMÉNYEIBEN A 2018/2019-ES TANÉVBEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ NYITOTT KAPUK NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT PROGRAMJA A KÖVETKEZŐ LINKEN ÉRHETŐ EL: NYITOTT KAPUK 2018

 

2018.09.17. Figyelem! A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A REGISZTRÁCIÓS ADATLAPOT az  alábbi linken lehet kitölteni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT! (további érdeklődés: http://www.jaisz.hu/)

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 1.-től kezdődő héten indul.

2018.09.03. Robottal nyitotta meg az országos szakképzési tanévet Palkovics László

A győri Lukács Sándor Mechatronikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nao nevű humanoid robotjával nyitotta meg az idei országos szakképzési tanévet az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában.

A robot integetett, majd rövid verset mondott a diákoknak, végül a miniszterrel közösen azt mondta, hogy “kezdődjön a 2018-2019-es tanév”.

orszagos_tanevnyito_unnepseg_20180901k

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

 

2018.08.07. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzésre a 2018/2019. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2018/2019. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés képzést!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2018.06.25. FELNŐTTOKTATÁS 2018/2019. tanév

A 2018  szeptemberében induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2018/2019. tanév

2018.02.28. A Kamaránk által alapított 2018. évi Szakképzési Díj ünnepélyes átadásán a “Motiváció” kategória győztese: Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

20180308_díjátadó_Lukács

2018.02.28. Akadályt nem ismerve meneteltek a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája akadémista növendékei a 2018. február 21. és 2018. március 1. között Dohában megrendezésre kerülő középiskolai kézilabda világbajnokságon – egészen a döntőig, s végül aranyéremmel a nyakukban térhetnek haza.

ISF WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP HANDBALL 2018 DOHA, QATAR

Csapattagok: Afentaler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczová Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke

Edzők: Róth Kálmán, Tóth Lászlóné

2018.02.08. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2017/2018. tanévben a REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzések indulásának időpontjáról a jelentkezők hamarosan megkapják a tájékoztató levelet.

2018.01.18. 2018/2019-es tanév felvételi tájékoztatója

A felvételi tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

2018.01.04. FELNŐTTOKTATÁS 2017/2018. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2018  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2017/2018. tanév keresztféléves

2018.01.04. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2017/2018. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2017/2018. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés keresztféléves képzéseket!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2017.09.26. Figyelem! A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A REGISZTRÁCIÓS ADATLAPOT az  alábbi linken lehet kitölteni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 2.-tól kezdődő héten indul.

 

2017.08.31. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. 2017 szeptemberben induló szakképzésre a REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzések előzetes nyelvi szintfelmérő időpontjáról a jelentkezők hamarosan megkapják a tájékoztató levelet.

2017.08.21. TÁJÉKOZTATÓ A SZAKKÉPZÉSBEN TANULÓK ÖSZTÖNDÍJÁRÓL

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló kormányrendelet* alapján a 2017/2018-as tanévben induló képzésekben tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések listája a következő:

A lista letöltéséhez kattintson ide!

 2017.07.27. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzésre a 2017/2018. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2017/2018. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés képzést!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2017.06.26. FELNŐTTOKTATÁS 2017/2018. tanév

A 2017  szeptemberében induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2017/2018. tanév

 2017.06.01. A korábbi évekhez hasonlóan, az Új Nemzedék Győri Közösségi Terének szervezésében megvalósuló Diákmunka Börze 2017.06.08-án, 15:00-18:00 között kerül megrendezésre a közösségi térben (Rómer Ház, 9022, Győr, Teleki László utca 21.).

A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerjék a biztonságos, iskola mellett is végezhető munkalehetőségeket és hiteles információkat kapjanak a diákmunka, az önkéntesség, a munkakeresés témakörében.

A rendezvényen bemutatkoznak a város legnépszerűbb diákmunka közvetítő irodái, ezen kívül az érdeklődők tippeket kaphatnak a jó önéletrajz- és motivációs levél megírásához.

Ezúton szeretném Önöket szeretettel meghívni az eseményre!

diákmunka börze

 

2017.05.25. A Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának az előző évek tapasztalata alapján, továbbra is sikerült megőriznie vezető helyét. 

Az ország legjobb szakemberei lehetnek a bercsényis diákok!

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

Bercsényi_legjobb_szakember 

2017.03.08. Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskola igazgatója a Sportiskolák Országos Szövetségének Emlékplakett  elismerését vehette át, a sportiskolák érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

Bercsényi emlékplakett

 

2017.03.01. A Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeinek 2017-es igazgatói pályázatai:

Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolája igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziuma igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

2017.01.12. FELNŐTTOKTATÁS 2016/2017. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2017  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2016/2017. tanév keresztféléves

2016.11.17. A Győri Műszaki Szakképzési Centrum felnőttképzés keretében Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyamot indít!

A képzés elvégzésével rekord idő alatt szerezhet piacképes szakmai végzettséget, amelynek birtokában az exkluzív munkakörnyezetet kínáló pénzügyi szféra szereplője lehet!

penztarkezelo-es-valutapenztaros

 

2016.11.10. Győrben a Magvassy Sportcsarnokban megrendezett Pályaválasztási kiállítás és szülői értekezlet tájékoztatója az alábbi linken megtekinthető

A tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

 2016.10.20. 2017/2018-as tanév felvételi tájékoztatója

A felvételi tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

2016.10.18. A Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 30 éve ápol testvériskolai kapcsolatokat az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémiával.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

2016.10.14. „2017-ben a Készségek játsszák a kulcsszerepet” – Pályázati felhívás

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egy pályázatra, melynek keretében 11 potenciális témában nyílik lehetőség partneri kapcsolatot kiépíteni illetve pályázatot beadni.

2016. október 26. éjfélig lehet a felsorolt témák közül maximum két projektre jelentkezni. 2016. november 10-én adnak értesítést arról, hogy mely pályázók vehetnek részt a projektfejlesztési workshop-on.

A projekttel és a pályázatbeadásokkal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható az alábbi linkekre kattintva:

2016.09.22. Gratulálunk a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma LUKÁCS FARKASFALKA (12.E osztály) csapatnak és Lelkes Géza osztályfőnöküknek a “KISKUTATÓK AKADÁLYVERSENYÉN” elért II. helyezéshez!

lukacs_oklevel-ii-horz

2016.10.05. AWARDS TO YOUTH SELF-EMPLOYMENT – Pályázati felhívás

Az angol nyelvű pályázati felhívás itt letölthető

Az angol nyelvű űrlap itt letölthető

A francia nyelvű pályázati felhívás itt letölthető

A francia nyelvű űrlap itt letölthető

„Díj az európai legjobb gyakorlatok támogatására a fiatalok önfoglalkoztatása céljából”.

A pályázatot a P.E.D.A. (Regional Union of Municipalities of Attica) és az E.L.I.S.A.N. (The Social European Network) írta ki.

A fiatalok munkanélkülisége igen súlyos társadalmi problémák elé állítja az Európai Uniót. A jelenlegi európai gazdasági helyzetben igen sürgető és szükségszerű ennek a problémának a kezelése, egyben segítése önfoglalkoztatásuk ösztönzésére. Ezért a P.E.D.A. (Attika Regionális Szövetsége – Attika egyike Görögország 13 régiójának. Attikában található a görög főváros, Athén), valamint az E.L.I.S.A. (Hálózati Integráció és Helyi Társadalmi Cselekvés Európai Hálózata) úgy döntött, hogy megszólítja az európai, nemzeti, regionális, helyi hatóságokat, valamint az állami szerveket és magánszemélyeket, hogy mutassák be jó gyakorlataikat, osszák meg tapasztalataikat a célból, hogy a vállalkozásokat és a fiatalok önfoglalkoztatását elősegítsék.

Kik pályázhatnak? – A pályázat nyitott bárki előtt az EU Tagállamaiban, a jogosultak: minisztériumok, települések és régiók, egyetemek/főiskolák, fiatalok szervezetei, szociális partnerek, szakképző centrumok, szakmai és tudományos szervezetek stb.

Benyújtási határidő – 2016. október 7.

Első helyezett díja: 7 000 EUR

További két helyezett díja: 4 000 EUR/db

2016.09.22. A GINOP-6.1.2 „Digitális szakadék csökkentése” projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése.

A felhívásról bővebben itt tájékozódhat!

iker-kepzesek

A jelentkezők ingyenesen vehetnek részt az „Első lépések a digitális világba” és az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzéseken. A 35-35 órás képzések gyakorlatorientáltak. A projekt kiemelt célcsoportja az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, valamint a kedvezményezett járásokban élők, a közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők, megváltozott munkaképességűek, illetve a több eltartottal egyedül élő felnőttek. A programban két különböző szintű (egymásra épülő) képzésben lehet részt venni. Kik vehetnek részt a meghirdetett képzéseken? Akik 16 és 65 év közöttiek, nem a Közép-magyarországi régióban élnek, jelenleg nem járnak középiskolába vagy felsőoktatási intézménybe, ezzel a képzéssel párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben.

Legfeljebb két különböző szintű képzésre lehet jelentkezni, egy alapszintűre (IKER 1.) és egy haladó (IKER 2) szintűre. Lehetőség van csak az alapszintűre vagy csak a haladó szintűre (amennyiben már régebben elvégezte az IKER 1. képzést). A képzés ingyenes, a jelentkezők önrész vállalása nélkül vehetnek részt a képzés(ek)en.

Lépjen velünk kapcsolatba! Keressen minket!

IKER 1 – Első lépések a digitális világba 35 órás képzés

IKER 2 – Önállóan használom az informatikai eszközömet 35 órás képzés

2016.09.22. Tájékoztatás!

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzések előzetes írásbeli nyelvi szintmérésére az alábbiak szerint kerül sor:

Helyszín: Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Cím: 9024 Győr, Ikva utca 70.
Nyelvi szintmérés kezdő időpontja: 2016. szeptember 26. hétfő 16:00 óra
Pontos megjelenésére feltétlenül számítunk. Kérjük, szíveskedjék az alábbi dokumentumokat magával hozni:
 • Személyazonosító igazolvány
 • Lakcímkártya
 • Végzettségeket igazoló bizonyítványok
A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) képzésre történő beiratkozásra 2016. szeptember 30-án pénteken 16:00 órai kezdettel kerül sor, a helyszínről a szintmérő eredményének figyelembe vételével 2016. szeptember 29-ig újabb levélben küldünk tájékoztatást.

2016.09.21. Külhoni magyar szakképzés támogatása – gyakornoki program – 2016.

„Élj a lehetőséggel” Vajdasági magyar diákok a BGA támogatásával szakmai gyakorlaton vettek részt a Győri Műszaki Szakképzési Centrumban.

bethlen-gabor-alap_logo

2016.09.15. A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide

Több új feladatra is felkészült a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Középiskolája, így szakgimnázium lett és felnőttoktatást is végez a jövőben. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán helyszínként is számít a város az iskolára, az ezzel kapcsolatos öltözői, futófolyosói, csarnokfelújítások és új beruházások hamarosan befejeződnek, még optimálisabbá téve a sportolási körülményeket.

Az iskola az új szakgimnáziumával a sportágazatban 12. évfolyamon az érettségi bizonyítvány mellé masszőri végzettséget ad, míg 13. évfolyamon OKJ emelt szintű sportedzői végzettséget. A befejezett tanév végén az első edzők már végeztek is, köztük van az Audi-ETO két kiválósága, Görbicz Anita és Kiss Éva, valamint az aktív játéktól már visszavonult, jelenleg a győri utánpótlásban edzőként dolgozó Pigniczki Krisztina is.

bercsenyi_gorbicz-anita-edzo-lett

2016.09.12. Örömmel vettük érdeklődésüket az esti munkarend szerinti felnőttoktatásunk iránt.

A több, mint 300 órás nyelvi képzést is tartalmazó Kis- és középvállalkozások ügyvezetője (OKJ 35 345 01/OKJ 55 345 01) képzéseinkre legegyszerűbben a http://www.jaisz.hu/index.php/felnottoktatas linken elérhető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A csoportok kialakítása a jelentkezők számának függvényében a nyelvi szintfelmérés után történik meg, így akkor tudjuk pontosan megjelölni, hogy Győrön belül a Győri Műszaki Szakképzési Centrum mely tagintézménye lesz a képzés helyszíne.

DIPLOMÁVAL RENDELKEZŐKNEK IS LEHETŐVÉ VÁLT A JELENTKEZÉS OKJ SZAKKÉPESÍTÉS NÉLKÜL!

Szeretettel várjuk jelentkezőink sorában!

kkv-kepzes_hirdetes_2016-09-12

2016.09.07. J E L E N T K E Z Z  hozzánk, tanulj nálunk!

Rendelkezel érettségivel és bármilyen 5-ös szintű OKJ-s szakképesítéssel? A Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeiben 1 év alatt szakképesítés ráépülést szerezhetsz az 55 34501 Kis-és Középvállalkozások Ügyvezetője II. OKJ képzés keretében. A képzés államilag támogatott, ingyenes esti felnőttoktatás keretében! Több mint 300 óra idegen nyelv és üzleti szaknyelv mellett informatikát és vezetői ismereteket tanítunk!
Bővebb információ: Győrfi Lászlóné 20/3576365

ügyvezető képzés 2016

2016.08.29.

Szakiskolások középiskolája_2016

2016.08.26. FIGYELEM!

A 2016 szeptemberében induló ingyenes képzések BŐVÍTETT listája a következő:

Felnőttoktatás 2016_2017 tanév

A 2016 szeptemberében induló költségtérítéses felnőttképzési tanfolyamok listája a következő:

Felnőttképzés 2016_2017 tanév

2016.06.24. A sajtóközlemény elolvasásához kattintson ide

Megalakult az országban az első önkéntes ifjúsági mentőszervezet a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjaiból, mely növeli a győri lakosság biztonságát, és szükség esetén segítheti a hivatásos szervek beavatkozásait.

Bercsényi_önkéntes mentőalakulat

 2016.05.03. A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide

A napokban rendezték a szakközépiskolások számára a szakmai versenyek országos döntőit. Az építészeti szakmacsoportban kétféle szakmai versenyt szerveznek, az egyiket az érettségizőknek, a másikat a technikus vizsga előtt állóknak. Az idei tanévben mindkét verseny országos döntőjén a Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakközépiskolájának tanulói kiemelkedően szerepeltek.

Hild_országos szakmai verseny_OSZTV_2016   Hild_országos szakmai verseny_SZETV_2016

 

2016.05.02. A szakképesítések letöltéséhez kattintson ide

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum rendkívüli felvételi eljárást hirdet az alábbi tagozatokon. Jelentkezni és érdeklődni lehet a tagintézményeknél.

2016.04.29. A kisalfold.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolájának diákjai szép szakmai verseny eredményekkel gazdagodtak.

PÁGISZ Lacsik Bence, Kirchner Benjamin és Ferencz Márk (balról jobbra)

 

2016.04.27. A kisalfold.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

Tiszteletbeli tűzoltó lett Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája igazgatója. Gratulálunk Neki!

Bercsényi Németh Zsolt

 

2016.04.26. A moderniskola.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

Európa bajnok szállhat versenybe a jövő évi szakmai világbajnokságon. A Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolája és Kollégiuma diákjai szép sikereket értek el a Szakma Sztár Fesztiválon.

Jedlik_Vajgel_Viktória_Varga_Ákos_Orodán_Tamás_Fotó_HTTP_Alapítvány

2016.04.01.

A Klímagáz képzések kapcsán megjelent Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleménye:

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide