Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 26.
Győri SZC | Kisalföld
  • technikum
  • Krúdy
  • szakképzés

Idegenvezetők világnapja a folyók városában - Győr titkairól szólt ez a nap

Február utolsó vasárnapja az Idegenvezetők világnapja. Az alkalomra Győrben különleges ingyenes túrákkal készültek teljesen új tematikákkal és szerepcserés idegenvezetéssel.

Idegenvezetők világnapja a folyók városában - Győr titkairól szólt ez a nap

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapata 2014 óta szervez a világnaphoz kapcsolódó programokat. Győr műemlékekben a harmadik leggazdagabb város.

– A látható értékek mellett is számos történetet rejt, ezért személyes ügyünknek érezzük, hogy erre az ideérkezők, valamint a győriek és Győr környékiek figyelmét is felhívjuk – mondta el Csobayné Pintér Éva, aki 1985 óta idegenvezető.

Idegenvezetők stafétája

– A mi szakmánkban is fontos a megújulás, ami nem kevés munkával jár. Szerencsére Győr rendkívül gazdag kulturális-, szakrális-, ipari- és kereskedelmi múltját őrző emlékekben. Már több mint ötven témával foglalkoznak csapatunk tagjai.

A tegnapi győri idegenvezetők világnapjára szervezett eseményre pillanatok alatt betelt a 150 hely. Idén ott folytatták a sétát, ahol tavaly abba hagyták. A Káptalandombról indult a Staféta-séta, ahol a helyi profi idegenvezetők a mikrofont egymásnak tovább adva mondták el a számukra legkedvesebb történeteket és érdekességeket, a kiválasztott helyeken. A Szerepcsere-séta során pedig a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjai kóstolhattak bele a szakmába és próbálhatták ki milyen jegyzetek nélkül, a vendégek reakcióit figyelve vezetni egy városnézést.

Hivatásuk a szenvedélyük

–Az a személyes tapasztalatom, hogy a vendégek keresik a minőségi programokat és szeretnének az itt töltött idő alatt minél többet megtudni a városról. Az idegenvezetés színesebbé és érdekesebbé teszi az élményt. Ehhez olyan szakemberek kellenek, akiknek szenvedélyük a hivatásuk, szeretnek tanulni és elkötelezettek az iránt, hogy sablonos gondolatok helyett új történetekkel várják az új és visszatérő látogatókat és helyieket egyaránt.

GALÉRIA

Galéria - Fotók: Kisalföld.hu

Idegenvezetők világnapja4.png
Idegenvezetők világnapja3.png
Idegenvezetők világnapja2.png

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Afrika Hét a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban

Idén harmadik alkalommal rendeznek Afrika Hetet a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban. Az iskola a szombathelyi püspök felhívására csatlakozott a Hungary Helps Programhoz, melynek keretében szélesítik a diákok ismereteit és gyűjtenek is afrikai üldözött keresztényeknek. A Krúdy igazgatója szerint a fiatalok sokat adnak a program keretében, de jóval többet kapnak vissza, a Külügyminisztérium főtanácsosa pedig azt mondta, nagy öröm, hogy győri iskolások is segítenek afrikai, keresztény embertársainak.

2024. febr. 7.
Győri SZC | Győr+ Média
Sikerhalmozó Krúdy

Sikerhalmozó Krúdy

Sikeres és rendkívül eredményes évet zárt 2023-ban a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum. Erről az intézmény igazgatója számolt be a Győr Plusznak.

2024. jan. 22.
Győri SZC | Győr+ Média
Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Újabb technikusképzések indulnak Győrben a Széchenyi István Egyetem együttműködésével

Új technikusképzések indításáról írt alá együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégiummal, valamint a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikummal december 15-én.

2023. dec. 20.
Győri SZC | Gyorihirek.hu


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum