2015. július 1-én Győrben két szakképzési centrum alakult a Győri Műszaki Szakképzési Centrum és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum. 2019. augusztus 1-től a két centrum együtt működik tovább Győri Szakképzési Centrum néven.

A Győri Szakképzési Centrum fő célkitűzése, hogy megfelelő számú és minőségű képzett munkaerőt biztosítson a térség vállalkozásai, kis-és nagyvállalatai számára. Célunk elérése érdekében nagy szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és a szakmaváltáson gondolkodó felnőtteket a rendezvényeinken, és az iskoláinkban!

A centrum tagjai a következő győri és mosonmagyaróvári szakképző iskolák:

 

Tagintézmény megnevezése Telephely címe
Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9025 Győr, Cinka Panna utca 2.
Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9024 Győr, Nádor tér 4.
Győri SZC Szabóky Adolf Szakiskolája 9023 Győr, Szabolcska Mihály utca 26.
Győri SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziuma 9021 Győr, Szent István út 1.

9024 Győr, Babits Mihály utca 11.

Győri SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Dr. Gyárfás József utca 3.

9200 Mosonmagyaróvár, Terv utca 92.

9200 Mosonmagyaróvár, Gulyás Lajos 5-7.

Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 9021 Győr, Szent István út 7.

9021 Győr, Árpád út 10.

9021 Győr, Baross Gábor út 51.

Győri SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 9027 Győr, Mártírok útja 13-15.
Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9024 Győr, Ikva utca 70.
Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma 9024 Győr, Bem tér 20-22.
Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 9022 Győr, Bisinger sétány 32.
Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.
Győri SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma 9025 Győr, Kossuth Lajos utca 7.
  9025 Győr, Kossuth Lajos utca 22/A.
  9025 Győr, Dr. Róth Emil utca 1.
  9025 Győr, Kossuth Lajos utca 3.
Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája 9024 Győr, Örkény István utca 8-10.
Győri SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár utca 15.
  9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 97.
Győri SZC Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskolája, Informatikai és Közgazdasági Szakgimnáziuma 9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 6.
  9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 6.
Győri SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma 9023 Győr, Kodály Zoltán utca 20-24.

 

 

 

Iskoláink szoros kapcsolatban állnak a győri és Győr környéki járműipari, gépipari, informatikai és építőipari kis és nagyvállalatokkal, a szolgáltatási szektor vállalkozásaival, így diákjaink a duális szakképzés keretében olyan gyakorlati képzőhelyeken tanulhatnak, amelyek a későbbiekben munkavállalóként is megélhetést biztosítanak, vonzó munkakörnyezetet kínálnak.

Felnőttoktatás, felnőttképzés

Centrumunk nem csak a középiskolás korosztály számára kínál szakmai képzéseket. A szakképzési rendszer eddigi megújításának egyik legnagyobb vívmánya, hogy immár a második szakképesítés is ingyenesen megszerezhető esti, vagy levelező munkarend szerinti felnőttoktatás keretében.

Felnőttoktatás: iskolarendszerű szakképzés, többnyire esti, vagy levelezős munkarend szerint, az új szabályozás szerint két államilag finanszírozott szakképesítés megszerzéséig ingyenes, az OKJ szerint jellemzően 2 éves , iskolaévhez igazítva szeptemberben, és keresztfélévben februárban indítható

Felnőttképzés: iskolarendszeren kívüli, tanfolyami képzés, nem ingyenes, rövidebb képzési idő, nem csak OKJ szerinti képzés lehet, bármikor elindítható

A megye szakképzési centrumainak felnőttoktatási kínálata a www.nive.hu honlapon megtekinthető.  Széles felnőttképzési – “A”, “B” és “D” körös képzésekre vonatkozó  – kínálatunkkal pedig várjuk a  környékbeli munkaadók megkeresését.