KEHOP-5.2.10-16-2018-00179                                                                     infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

A Győri Szakképzési Centrum Jedlik kollégiumának energetikai felújítása
 A sajtóközlemény megtekinthető: ITT
Kedvezményezett:

Győri Szakképzési Centrum

9024 Győr, Nádor tér 4.

A projekt megvalósítási időszaka:

2018.06.13. – 2019.06.27.

A szerződött támogatás összege: 52 206 397 Ft
Támogatási döntés időpontja: 2018.08.14.
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalma, a fejlesztéssel érintett ingatlanok (megvalósítási helyszínek):
  • Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Cím: 9024 Győr, Baross Gábor u. 51. Hrsz: 4016

A pályázat keretében a Győri Szakképzési Centrum – Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumi épületének energetikai korszerűsítése valósult meg az alábbi műszaki tartalommal:

  1. homlokzati nyílászárók cseréje,

A külső nyílászárók szerelési munkáinak tartalma:

A külső nyílászárók szállítása, beépítése, nyílászárók üvegezése és szükség esetén felületkezelése, a beépítéshez és az épületszerkezetek csatlakozásához szükséges összes takarás, tömítés, hőszigetelés, beleértve a külső és belső ablakpárkányok kialakítását, a nyílászáró szerkezetek vasalatai , nyitó és záró szerelvényeinek a kiépítése.

  1. homlokzati utólagos hőszigetelés

Az épület homlokzati felületeire 15 cm vastag vakolható grafitos expandált polisztirol hőszigetelő lemez került, ?=0,031 W/mK értékkel, öntisztuló szilikon alapú homlokzati vékonyvakolat rendszerrel.. A hőszigetelés rögzítése mechanikus: dübellel és ragasztóhabarccsal, kiviteli terv alapján méretezve. A régebbi épületrész lábazati részénél szintén grafitos hőszigetelő rendszer készült, 12 cm vastagságban.

  1. zárófödém utólagos hőszigetelése

Az épület zárófödémje, és tetőszerkezete az energetikai felújítás előtt hőszigeteletlen volt. A padlástérben, a zárófödémre 30 cm kőzetgyapot hőszigetelés került elhelyezésre, ?=0,037 W/mK értékkel.  Páratechnológiai okok miatt a meglévő födém, és a hőszigetelés közé 1 réteg technológiai szigetelés került beépítésre.

A megvalósult fejlesztés számokban: Jedlik kollégium homlokzat

  • 662 m² hőszigetelés
  • 220 m² nyílászáró cseréje
  • 479 m² födém szigetelés