Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2022. jan. 7.
Győr+ Média
  • diákdiri-választás
  • vetélkedő

Fergeteges diákdiri-választás a covid után

A Győri SZC két iskolája, a Baksa Kálmán Gimnázium és a Krúdy Gyula Technikum az iskolák szétválása óta megtartotta első közös diákdiri-választását. A két intézmény már a tavalyi tanévét is külön kezdte, ám az iskolák vezetőségei és diákönkormányzatai igyekeznek a krúdysokat és baksásokat különböző programokkal összekovácsolni. Ilyen például a mindig fergeteges és közkedvelt fent említett választás, melyet mindenki izgatottan vár.

Fergeteges diákdiri-választás a covid után

A két intézmény már a tavalyi tanévét is külön kezdte, ám az iskolák vezetőségei és diákönkormányzatai igyekeznek a krúdysokat és baksásokat különböző programokkal összekovácsolni és fontosnak tartják, hogy a tanulók közelebb kerüljenek egymáshoz. Ilyen például a mindig fergeteges és közkedvelt fent említett választás, melyet mindenki izgatottan vár. Sajnos az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt az esemény elmaradt, de idén sikerült lebonyolítani a 11. évfolyamosok vetélkedését. A Krúdyból négy, a Baksából pedig három osztály vett részt az eseményen. Mindenekelőtt egy találó nevet kellett választani, amely illeszkedett az általuk bemutatott programhoz.

 

Idén a 11. A – Dolce&GAbona, a 11. C – Camp, a 11. H – Heavell, 11. I – EldInero, 11. J – familiJa, 11. K – ComebacK és a 11. T – NeTflix vettek részt a választáson.

 

Az osztályok első feladata egy kisfilm elkészítése volt, mely a nevükhöz, illetve a táncos produkciójukhoz kapcsolódott. A videókat a két iskola közösen nézte meg a kampányhét szüneteiben, miután a jelöltek a bevonuló flashmobjukat is bemutatták. A versenyzők feladatai között szerepelt a megszerezhető pontokért sudoku megoldása, közismereti verseny, sőt még kötélhúzás is. Az esemény legfontosabb része egyértelműen a szombati napon bemutatott zenés-táncos kreatív produkció volt. Minden osztály teljes erőbedobással adta elő egyedi műsorát, melyre a többi évfolyam később szavazhatott. Mindkét iskolából, minden diáknak kellett egy baksás és egy krúdys osztályra is szavazni és a két intézménynek egy-egy győztese lett. A 11. évfolyamosok a szavazatszámlálás és az eredményhirdetés végső pillanatáig izgultak, hogy vajon sikerül-e nyerniük ezek után a nehéz hetek után, hisz a felkészülés rengeteg áldozattal, odaadással, fáradsággal és igyekezettel járt.

 

Mindenesetre talán ez volt az egyik legfontosabb krúdys-baksás esemény, mely összehozta a fiatalokat, mert ebben a fergeteges buliban bizony mindenki részt vett. A 29. Krúdy-Baksa diákdiri-választás krúdys győztese a 11. I, EldInero, a baksás nyertese pedig a 11. K, Comeback lett, de minden osztály elmondhatja magáról, hogy remekül teljesített, és szívét-lelkét beletette nem csak a kisfilmbe, a flashmobba, a produkcióba vagy akár a kötélhúzásba, de a felkészülési időbe is. Azt azonban leszögezhetjük, hogy az igazi győztes maga a diákdiri rendezvény lett, amely 2021- ben végre nem maradt el! Mindez a mi generációnknak nagyon sokat jelentett!

 

Szöveg: Szeredi Zsófia 10. J osztály
Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreatív szakmai sportnap

Kreatív szakmai sportnap

Országos sportágazati szakmai napot tartottak az adyvárosi Győri SZC Sport és Kreatív Technikumában.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Győr+ Média
Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Gergő világot jelentő deszkákra lépne – A bercsényis diák országos szavalóversenyt nyert Csoóri Sándor költeményével

Kiss Gergő a Honvédelmi Minisztérium országos szavalóversenyéről első helyezéssel tért haza pár hete Győrbe. A tehetséges levéli diákkal többek közt a versválasztásáról, az olvasás fontosságáról és a mosonmagyaróvári Ars Longa Theatrum ifjúsági színjátszó körről beszélgettünk. Gergő az álmát is elárulta: jövőre felvételt nyerne a Színművészeti Egyetemre.

2024. ápr. 15.
Győri SZC | Kisalföld
Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Kossuth-kupa Győrben - 12 iskola 106 fodrász és kozmetikus diákja versenyzett idén - fotók, videó

Országos megmérettetésen versenyeztek szombaton a győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumban a középiskolás fodrászok és kozmetikusok. 106 diák 126 versenyszámban mérte össze tudását a 12. Kossuth-kupán. Nem csak Győr-Moson-Sopronból és a szomszédos vármegyékből érkeztek ügyeskezű tanulók, hanem a Dunántúlról is.

2024. ápr. 9.
Győri SZC | Kisalföld | Győr+ Média


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum