Ugrás a fő tartalomra

9024 Győr, Nádor tér 4.


+3696203361

Széchenyi 2020

Hírek


2023. okt. 18.
Győri SZC | Kisalföld
  • Bercsényi
  • szakképzés
  • siker
  • bázisiskola

Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

Újra módszertani központ a szakképzésben a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum.

Bázisintézmény címet nyert a győri Bercsényi-iskola

A bázisintézményeket - pályázat útján - választotta ki a Pedagógiai Oktatási Központ és a bírálóbizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatal. A címet olyan intézmények nyerték el a közelmúltban, amelyek készek és képesek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutatóórák, továbbképzések számára - tudtuk meg Németh Zsolttól, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatójától. Hozzátette: a Bercsényi-iskolai az ide tanévben harmadik hároméves bázisintézményi ciklusát kezdi meg, és 2026-ig jogosult a címre az intézmény.

A díjat Némethné Fülöp Terézia, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője adta át Németh Zsoltnak, az iskola igazgatójának, aki elmondta, hogy a Bercsényi 2017 óta folyamatosan az Oktatási Hivatal bázisintézménye, és oszt meg országosan minden oktatott ágazatában és közismereti tantárgyakból is jógyakorlatokat és módszertani bemutatót is tart.

Az érettségihez nélkülözhetetlen közösségi szolgálat teljesülésének kihívásairól, a sportolói, élsportolói munkát segítő modern eszközöket, és azok használatára vonatkozó új motorikus képességfejlesztő módszertant mutattak be korábban az iskola oktatói. Az eseményről a Sportiskolák Országos Szövetsége ajánlásával országos terjesztésű oktatófilm készült.

Németh Zsolt a tervekről elmondta, a következő három tanévben a sikerekre építve folytatódik a tudásmegosztás. A jövőben a közismereti és a szakirányú szakmai munkát összekötő, a munkaerőpiacon vagy akár a nemzetközi projektekben - mint az iskola által is már többször elnyert – Erasmus+ program aktivitásai során is jól kamatoztatható szakképzési szakmai idegen nyelv oktatás bemutatóját szervezi meg az iskola. Emellett a tanulóközpontú oktatásra és a pozitív pszichológia módszereire is építő, játékosítás stratégiájának gyakorlati alkalmazhatósága a tanulók körében címmel hallhatnak és láthatnak bemutatót az érdeklődők.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Tovább őrzi szakmai hírnevét a Bercsényi

Továbbra is őrzi szakmai hírnevét a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedés és Sportiskolai Technikum. Ezt mondta Híradónknak az iskola igazgatója. Németh Zsolt kiemelte, tavaly 110-en végeztek náluk különböző ágazati képzésekben, ennyien kerülhettek tőlük közvetlenül a munka világába. A szakmákhoz kapcsolódó országos versenyeken kiválóan szerepeltek a tanulók és hat volt bercsényis sportoló képviselte a magyar színeket a tavalyi olimpián.

2022. aug. 17.
Győr+ Média
Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Haditorna a döntőbe jutásért - Idén a győri bercsényisek csapata diadalmaskodott

Az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron vármegyei fordulóján csütörtökön tizenegy csapat mérte össze tudását hat középiskolából a likócsi laktanyában. Különböző feladatokban kellett teljesíteniük, hogy az országos döntőben ők képviseljék a térséget.

2023. okt. 6.
Győri SZC | Kisalföld
Közös tanműhellyel kezdi meg az együttműködést a győri Bercsényi-középiskola és a Dana

Közös tanműhellyel kezdi meg az együttműködést a győri Bercsényi-középiskola és a Dana

Közös tanműhelyt avat hamarosan a győri Bercsényi-iskola és a Dana, amelyben életszerű körülmények között készülhetnek szakmájukra a leendő gépjármű-mechatronikusok. A műhely kialakítása egy hosszú távú stratégiai együttműködés kezdete.

2021. okt. 8.
KISALFÖLD


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Győri Szakképzési Centrum

      9024 Győr, Nádor tér 4.

    • Telefon: +3696203361

      E-mail: info@gyoriszc.hu

      OM azonosító: 203037

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001178


    2024Győri Szakképzési Centrum