2019.09.19. A Győri Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

felvételi felkészítő01

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség. A regisztráció során kért adatokat kizárólag a felvételi felkészítő foglalkozások megszervezéséhez kapcsolódóan kezeljük, harmadik félnek tovább nem adjuk, és a felkészítés zárása után nyilvántartásunkból töröljük.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 1-jétől kezdődő héten indul.

 

2019.06.03. Miniszteri kitüntetés 24, a szakképzésben dolgozó pedagógus számára

A szakképzésben és felnőttképzésben dolgozó pedagógusokat ünnepelte június 3-án az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A Duna Palotában tartott ünnepi eseményen a díjazottakat Palkovics László miniszter és Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte.

2019-ben a Győri Műszaki Szakképzési Centrum két munkatársa Weszely Ödön Díjat vehetett át:
  • Nits László
  • Vas Imre

A minisztérium tájékoztatása az eseményről a következő linken olvasható: KATT IDE!

 

2019.05.31. Pedagógus nap a Győri Műszaki Szakképzési Centrumban

pedagogus nap 2019

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum immár negyedik alkalommal szervezett Pedagógus nap tiszteletére ünnepséget, amelyen a tanévben végzett közös munkánkat értékelve elismerésünket is kifejeztük az intézményeinkben folyó magas színvonalú szakmai, oktató-nevelő munkáért.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum munkatársai között számos, csupa nagybetűvel írt PEDAGÓGUS kolléga végzi áldozatos oktató-nevelő munkáját, dolgozik azért, hogy tanítványainak tehetségét felszínre hozza, hogy az életben való boldogulás alapjaként a szerényebb képességű diákok számára is biztosítani tudja, hogy szakmát szerezhessenek. Kollégák, akik szűkebb tantestületük közösségéért dolgoznak odaadó lelkesedéssel. A pedagógusokkal együtt dolgozó munkatársak, akik nélkül iskolájuk, ezzel együtt a Győri Műszaki Szakképzési Centrum sem boldogulna. Sok-sok ilyen kollégával büszkélkedhetünk. Közülük hetvenkét kollégánk pénzjutalomban részesült.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum 2016-ban díjat alapított a hosszú ideje kiemelkedő szakmai eredményekkel bíró, magas színvonalú oktató-nevelő munkát végző, a szakképzés ügyéért elkötelezett kollégák, valamint stratégiai partnereink részére.

A 2019. év díjazottjai:

AUDI HUNGÁRIA ZRT. (A díjat Bencsó Csaba szakképzési vezető vette át)

VILL-KORR HUNGÁRIA KFT.  (A díjat Gasztonyi Csilla gazdasági igazgató asszony vette át)

Mészáros Tibor, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóhelyettese

Kovácsné Gyarmathy Csilla, Krausz Miklós és Szebényi Zsolt Gábor, a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Robotika – Lego Szakkör vezetői

A frissen alakult improvizatív jellegű muzsikát játszó Hild Zenekar előadása, valamint Szőke András humoros műsora színesítette az állófogadással záródó ünnepséget.

Ez úton is szívből gratulálunk két kollégánknak, akik a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat a városi pedagógus napi ünnepségen Borkai Zsolt polgármestertől vehették át. Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója Győr Oktatásügyéért járó kitüntetésben részesült, valamint Szünstein Mónika, a Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolája testnevelője a Győr Sportjáért járó kitüntetést kapta.

plusz_kitntetettek_pedaggusnap_ojp_36

 

2019.05.22. ÖNKÉNTES FELHÍVÁS

Legyél Te is aktív részese a 2019. évi győri rendezésű Nemzetközi Sportrendezvényeknek!  JELENTKEZÉS: http://sport.gyor.hu/

sportnkntessg_2019

2019.04.12. SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

gymszc_plakat - 190401-01

2019.02.12. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL – a Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeiből továbbjutott versenyzők listája a következő: KATT IDE!

GRATULÁLUNK! 

Szakma Sztar Fesztival 750x392

2019.01.21. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2018/2019. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2018/2019. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés keresztféléves képzéseket!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

A regisztráció lezárult!

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása. A regisztráció kitöltésével hozzájárul megadott személyes adatainak a felvételi eljárás lefolytatásával kapcsolatos kezeléséhez. A regisztráció során megadott személyes adatokat kizárólag a felvételi eljárás során kezeljük, harmadik félnek tovább nem adjuk, és a beiratkozás után rendszerünkből törlésre kerülnek.

2019.01.18. INGYENES TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐ OKJ (35 841 02 ) KÉPZÉS A GYŐRI MŰSZAKI SZC BERCSÉNYI MIKLÓS KÖZLEKEDÉSI ÉS SPORTISKOLAI SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁBAN 

További információkért kattintson ide: Tehergépkocsi-vezető képzés

tehergepkocsi_hirdetes_2019_keresztfelev

2019.01.09. FELNŐTTOKTATÁS 2018/2019. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2019  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2018/2019. tanév keresztféléves

2018.10.31.  Győri Műszaki Szakképzési Centrum pályaválasztási útmutató 2018: KATT IDE!

A köznevelési intézmények közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatait a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 23. § (1) bekezdése alapján a fentiekben olvasható a Győri Műszaki Szakképzési Centrum jövő tanévi pályaválasztási útmutatója.

2018.10.30. “Építsd a Jövőd!” Izgalmas, interaktív programokkal, nyereményekkel, ajándékokkal várjuk a látogatókat a Győri Műszaki SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, és a Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziumában! A RENDEZVÉNY PROGRAMJA: https://szakmainap.muhelyiskola.hu/kezdolap

facebook-image-plakat

PÁLYAORIENTÁCIÓS RENDEZVÉNYEK 2018

Rendezvény időpontja Rendezvény Helyszín
2018. november 9. Pályaválasztási Kiállítás Győr, Egyetemi Csarnok
2018. november 5-9. Európai Szakképzési Hét Győri Műszaki Szakképzési Centrum iskolái
2018. november 6. Építsd a jövőd!

Építőipari Szakmanépszerűsítő Fesztivál

Győri Műszaki SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
2018. november 7. Mi a pálya?

Műszaki Pályaválasztó Fesztivál

Győrszentiván, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ
2018. november hónap Nyitott Kapuk Napja
KATT IDE!

PÁLYAORIENTÁCIÓVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Honlap elérhetősége Tartalom
https://palyaorientacio.munka.hu/ Nemzeti Pályaorientációs Portál

Információk általános iskolások, középiskolások, felnőttek, szülők, szakemberek és intézmények részére

http://gymskik.hu/hu/palyaorientacio Tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációval kapcsolatos rendezvényeiről
https://www.nive.hu Szakképesítések keresése továbbtanulni jelentkezők részére
http://gymszc.hu/ Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményei, aktuális képzési kínálata

A GYŐRI MŰSZAKI SZC TAGINTÉZMÉNYEIBEN A 2018/2019-ES TANÉVBEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ NYITOTT KAPUK NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT PROGRAMJA A KÖVETKEZŐ LINKEN ÉRHETŐ EL: NYITOTT KAPUK 2018

 

2018.09.17. Figyelem! A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A REGISZTRÁCIÓS ADATLAPOT az  alábbi linken lehet kitölteni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT! (további érdeklődés: http://www.jaisz.hu/)

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 1.-től kezdődő héten indul.

2018.09.03. Robottal nyitotta meg az országos szakképzési tanévet Palkovics László

A győri Lukács Sándor Mechatronikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nao nevű humanoid robotjával nyitotta meg az idei országos szakképzési tanévet az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában.

A robot integetett, majd rövid verset mondott a diákoknak, végül a miniszterrel közösen azt mondta, hogy “kezdődjön a 2018-2019-es tanév”.

orszagos_tanevnyito_unnepseg_20180901k

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

 

2018.08.07. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzésre a 2018/2019. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2018/2019. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés képzést!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2018.06.25. FELNŐTTOKTATÁS 2018/2019. tanév

A 2018  szeptemberében induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2018/2019. tanév

2018.02.28. A Kamaránk által alapított 2018. évi Szakképzési Díj ünnepélyes átadásán a “Motiváció” kategória győztese: Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

20180308_díjátadó_Lukács

2018.02.28. Akadályt nem ismerve meneteltek a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája akadémista növendékei a 2018. február 21. és 2018. március 1. között Dohában megrendezésre kerülő középiskolai kézilabda világbajnokságon – egészen a döntőig, s végül aranyéremmel a nyakukban térhetnek haza.

ISF WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP HANDBALL 2018 DOHA, QATAR

Csapattagok: Afentaler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczová Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke

Edzők: Róth Kálmán, Tóth Lászlóné

2018.02.08. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2017/2018. tanévben a REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzések indulásának időpontjáról a jelentkezők hamarosan megkapják a tájékoztató levelet.

2018.01.18. 2018/2019-es tanév felvételi tájékoztatója

A felvételi tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

2018.01.04. FELNŐTTOKTATÁS 2017/2018. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2018  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2017/2018. tanév keresztféléves

2018.01.04. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. keresztféléves képzésekre a 2017/2018. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2017/2018. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés keresztféléves képzéseket!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2017.11.22. MI A PÁLYA? MŰSZAKI PÁLYAVÁLASZTÓ FESZTIVÁL

Mi a pálya 2017 november 22.

2017.11.10. PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS és SZAKMABEMUTATÓ

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS és SZAKMABEMUTATÓ

2017.09.26. Figyelem! A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a középfokú felvételi eljárás keretében szervezett központi írásbeli felvételi vizsgára felkészítő foglalkozásokat szervez nyolcadik osztályos diákok részére.

A felkészítő foglalkozásokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A REGISZTRÁCIÓS ADATLAPOT az  alábbi linken lehet kitölteni:

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs adatlapot áll módunkban figyelembe venni a jelentkezés sorrendjének megállapításánál, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik szeretnének a központi írásbeli felvételi vizsga időpontjáig rendszeresen részt venni a regisztrációs adatlapon megjelölt foglalkozások valamelyikén. A meghirdetett foglalkozásokat legfeljebb 20 fős csoportokban szervezzük, a csoportok férőhelyei a regisztráció sorrendjében kerülnek feltöltésre. Egy regisztrációs adatlap kitöltésével egy felkészítő foglalkozásra lehet jelentkezni. Amennyiben mindkét tárgyból (matematikából és magyar nyelvből is) szeretne felkészítőn részt venni, két külön regisztrációs adatlapot kell kitölteni! A regisztrációról visszajelzést küldünk.

A felkészítés az október 2.-tól kezdődő héten indul.

 

PÁLYAORIENTÁCIÓS RENDEZVÉNYEK 2017

Rendezvény időpontja Rendezvény Helyszín
2017. október 18-20. Automotive Hungary Kiállítás Budapest, Hungexpo
2017. november 10. Pályaválasztási Kiállítás Győr, Egyetemi Csarnok
2017. november 20-24. Európai Szakképzési Hét GYMSZC iskolái
2017. november 20. Építsd a jövőd!

Építőipari Szakmanépszerűsítő Fesztivál

Szombathely
2017. november 22. Mi a pálya?

Műszaki Pályaválasztó Fesztivál

Győrszentiván, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ
2017. november Nyitott Kapuk Napja GYMSZC iskolái

PÁLYAORIENTÁCIÓVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Honlap elérhetősége Tartalom
https://palyaorientacio.munka.hu/ Nemzeti Pályaorientációs Portál

Információk általános iskolások, középiskolások, felnőttek, szülők, szakemberek és intézmények részére

http://gymskik.hu/hu/palyaorientacio Tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációval kapcsolatos rendezvényeiről
https://www.nive.hu Szakképesítések keresése továbbtanulni jelentkezők részére
gymszc.hu Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményei, aktuális képzési kínálata

2017.08.31. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. 2017 szeptemberben induló szakképzésre a REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzések előzetes nyelvi szintfelmérő időpontjáról a jelentkezők hamarosan megkapják a tájékoztató levelet.

2017.08.21. TÁJÉKOZTATÓ A SZAKKÉPZÉSBEN TANULÓK ÖSZTÖNDÍJÁRÓL

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló kormányrendelet* alapján a 2017/2018-as tanévben induló képzésekben tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések listája a következő:

A lista letöltéséhez kattintson ide!

 2017.07.27. REGISZTRÁCIÓ a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzésre a 2017/2018. tanévben

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum a 2017/2018. tanévben – esti munkarendben, iskolarendszerű – felnőttoktatás keretében ismét meghirdeti a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítés-ráépülés képzést!
Az OKJ 35 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és az OKJ 55 345 01 Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzéseinkre a lent megadott linken elérhető elektronikus adatlap kitöltésével lehet előzetesen regisztrálni.

Felhívjuk a jelentkezni szándékozók szíves figyelmét, hogy a regisztrációhoz szükséges dokumentumok (OKJ-s bizonyítvány, általános iskolai végzettség, érettségi bizonyítvány, diploma) szkennelt változatát is fel kell tölteni, ezek nélkül a regisztráció nem érvényes. A regisztráció nem azonos a jelentkezéssel, annak előfeltétele csupán. A regisztráció során megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyelvi szintméréssel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatosan, ezért különösen fontos az e-mail cím pontos megadása.

2017.06.26. FELNŐTTOKTATÁS 2017/2018. tanév

A 2017  szeptemberében induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2017/2018. tanév

 2017.06.01. A korábbi évekhez hasonlóan, az Új Nemzedék Győri Közösségi Terének szervezésében megvalósuló Diákmunka Börze 2017.06.08-án, 15:00-18:00 között kerül megrendezésre a közösségi térben (Rómer Ház, 9022, Győr, Teleki László utca 21.).

A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerjék a biztonságos, iskola mellett is végezhető munkalehetőségeket és hiteles információkat kapjanak a diákmunka, az önkéntesség, a munkakeresés témakörében.

A rendezvényen bemutatkoznak a város legnépszerűbb diákmunka közvetítő irodái, ezen kívül az érdeklődők tippeket kaphatnak a jó önéletrajz- és motivációs levél megírásához.

Ezúton szeretném Önöket szeretettel meghívni az eseményre!

diákmunka börze

 

2017.05.25. A Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának az előző évek tapasztalata alapján, továbbra is sikerült megőriznie vezető helyét. 

Az ország legjobb szakemberei lehetnek a bercsényis diákok!

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

Bercsényi_legjobb_szakember 

2017.03.08. Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskola igazgatója a Sportiskolák Országos Szövetségének Emlékplakett  elismerését vehette át, a sportiskolák érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

Bercsényi emlékplakett

 

2017.03.01. A Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeinek 2017-es igazgatói pályázatai:

Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolája igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakgimnáziuma igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatói pályázatának letöltéséhez kattintson ide!

2017.01.12. FELNŐTTOKTATÁS 2016/2017. tanév KERESZTFÉLÉVES OKTATÁSSZERVEZÉSBEN

A 2017  februárjában induló ingyenes képzések listája a következő:

Felnőttoktatás 2016/2017. tanév keresztféléves

2016.11.17. A Győri Műszaki Szakképzési Centrum felnőttképzés keretében Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyamot indít!

A képzés elvégzésével rekord idő alatt szerezhet piacképes szakmai végzettséget, amelynek birtokában az exkluzív munkakörnyezetet kínáló pénzügyi szféra szereplője lehet!

penztarkezelo-es-valutapenztaros

 

2016.11.10. Győrben a Magvassy Sportcsarnokban megrendezett Pályaválasztási kiállítás és szülői értekezlet tájékoztatója az alábbi linken megtekinthető

A tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

 2016.10.20. 2017/2018-as tanév felvételi tájékoztatója

A felvételi tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

2016.10.18. A Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 30 éve ápol testvériskolai kapcsolatokat az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémiával.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide!

2016.10.14. „2017-ben a Készségek játsszák a kulcsszerepet” – Pályázati felhívás

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egy pályázatra, melynek keretében 11 potenciális témában nyílik lehetőség partneri kapcsolatot kiépíteni illetve pályázatot beadni.

2016. október 26. éjfélig lehet a felsorolt témák közül maximum két projektre jelentkezni. 2016. november 10-én adnak értesítést arról, hogy mely pályázók vehetnek részt a projektfejlesztési workshop-on.

A projekttel és a pályázatbeadásokkal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható az alábbi linkekre kattintva:

2016.09.22. Gratulálunk a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma LUKÁCS FARKASFALKA (12.E osztály) csapatnak és Lelkes Géza osztályfőnöküknek a “KISKUTATÓK AKADÁLYVERSENYÉN” elért II. helyezéshez!

lukacs_oklevel-ii-horz

2016.10.05. AWARDS TO YOUTH SELF-EMPLOYMENT – Pályázati felhívás

Az angol nyelvű pályázati felhívás itt letölthető

Az angol nyelvű űrlap itt letölthető

A francia nyelvű pályázati felhívás itt letölthető

A francia nyelvű űrlap itt letölthető

„Díj az európai legjobb gyakorlatok támogatására a fiatalok önfoglalkoztatása céljából”.

A pályázatot a P.E.D.A. (Regional Union of Municipalities of Attica) és az E.L.I.S.A.N. (The Social European Network) írta ki.

A fiatalok munkanélkülisége igen súlyos társadalmi problémák elé állítja az Európai Uniót. A jelenlegi európai gazdasági helyzetben igen sürgető és szükségszerű ennek a problémának a kezelése, egyben segítése önfoglalkoztatásuk ösztönzésére. Ezért a P.E.D.A. (Attika Regionális Szövetsége – Attika egyike Görögország 13 régiójának. Attikában található a görög főváros, Athén), valamint az E.L.I.S.A. (Hálózati Integráció és Helyi Társadalmi Cselekvés Európai Hálózata) úgy döntött, hogy megszólítja az európai, nemzeti, regionális, helyi hatóságokat, valamint az állami szerveket és magánszemélyeket, hogy mutassák be jó gyakorlataikat, osszák meg tapasztalataikat a célból, hogy a vállalkozásokat és a fiatalok önfoglalkoztatását elősegítsék.

Kik pályázhatnak? – A pályázat nyitott bárki előtt az EU Tagállamaiban, a jogosultak: minisztériumok, települések és régiók, egyetemek/főiskolák, fiatalok szervezetei, szociális partnerek, szakképző centrumok, szakmai és tudományos szervezetek stb.

Benyújtási határidő – 2016. október 7.

Első helyezett díja: 7 000 EUR

További két helyezett díja: 4 000 EUR/db

2016.09.22. A GINOP-6.1.2 „Digitális szakadék csökkentése” projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése.

A felhívásról bővebben itt tájékozódhat!

iker-kepzesek

A jelentkezők ingyenesen vehetnek részt az „Első lépések a digitális világba” és az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzéseken. A 35-35 órás képzések gyakorlatorientáltak. A projekt kiemelt célcsoportja az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, valamint a kedvezményezett járásokban élők, a közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők, megváltozott munkaképességűek, illetve a több eltartottal egyedül élő felnőttek. A programban két különböző szintű (egymásra épülő) képzésben lehet részt venni. Kik vehetnek részt a meghirdetett képzéseken? Akik 16 és 65 év közöttiek, nem a Közép-magyarországi régióban élnek, jelenleg nem járnak középiskolába vagy felsőoktatási intézménybe, ezzel a képzéssel párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben.

Legfeljebb két különböző szintű képzésre lehet jelentkezni, egy alapszintűre (IKER 1.) és egy haladó (IKER 2) szintűre. Lehetőség van csak az alapszintűre vagy csak a haladó szintűre (amennyiben már régebben elvégezte az IKER 1. képzést). A képzés ingyenes, a jelentkezők önrész vállalása nélkül vehetnek részt a képzés(ek)en.

Lépjen velünk kapcsolatba! Keressen minket!

IKER 1 – Első lépések a digitális világba 35 órás képzés

IKER 2 – Önállóan használom az informatikai eszközömet 35 órás képzés

2016.09.22. Tájékoztatás!

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum által ingyenes felnőttoktatás keretében meghirdetett Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzések előzetes írásbeli nyelvi szintmérésére az alábbiak szerint kerül sor:

Helyszín: Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Cím: 9024 Győr, Ikva utca 70.
Nyelvi szintmérés kezdő időpontja: 2016. szeptember 26. hétfő 16:00 óra
Pontos megjelenésére feltétlenül számítunk. Kérjük, szíveskedjék az alábbi dokumentumokat magával hozni:
  • Személyazonosító igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Végzettségeket igazoló bizonyítványok
A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) képzésre történő beiratkozásra 2016. szeptember 30-án pénteken 16:00 órai kezdettel kerül sor, a helyszínről a szintmérő eredményének figyelembe vételével 2016. szeptember 29-ig újabb levélben küldünk tájékoztatást.

2016.09.21. Külhoni magyar szakképzés támogatása – gyakornoki program – 2016.

„Élj a lehetőséggel” Vajdasági magyar diákok a BGA támogatásával szakmai gyakorlaton vettek részt a Győri Műszaki Szakképzési Centrumban.

bethlen-gabor-alap_logo

2016.09.15. A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide

Több új feladatra is felkészült a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Középiskolája, így szakgimnázium lett és felnőttoktatást is végez a jövőben. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán helyszínként is számít a város az iskolára, az ezzel kapcsolatos öltözői, futófolyosói, csarnokfelújítások és új beruházások hamarosan befejeződnek, még optimálisabbá téve a sportolási körülményeket.

Az iskola az új szakgimnáziumával a sportágazatban 12. évfolyamon az érettségi bizonyítvány mellé masszőri végzettséget ad, míg 13. évfolyamon OKJ emelt szintű sportedzői végzettséget. A befejezett tanév végén az első edzők már végeztek is, köztük van az Audi-ETO két kiválósága, Görbicz Anita és Kiss Éva, valamint az aktív játéktól már visszavonult, jelenleg a győri utánpótlásban edzőként dolgozó Pigniczki Krisztina is.

bercsenyi_gorbicz-anita-edzo-lett

2016.09.12. Örömmel vettük érdeklődésüket az esti munkarend szerinti felnőttoktatásunk iránt.

A több, mint 300 órás nyelvi képzést is tartalmazó Kis- és középvállalkozások ügyvezetője (OKJ 35 345 01/OKJ 55 345 01) képzéseinkre legegyszerűbben a http://www.jaisz.hu/index.php/felnottoktatas linken elérhető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A csoportok kialakítása a jelentkezők számának függvényében a nyelvi szintfelmérés után történik meg, így akkor tudjuk pontosan megjelölni, hogy Győrön belül a Győri Műszaki Szakképzési Centrum mely tagintézménye lesz a képzés helyszíne.

DIPLOMÁVAL RENDELKEZŐKNEK IS LEHETŐVÉ VÁLT A JELENTKEZÉS OKJ SZAKKÉPESÍTÉS NÉLKÜL!

Szeretettel várjuk jelentkezőink sorában!

kkv-kepzes_hirdetes_2016-09-12

2016.09.07. „Mi a pálya” Műszaki Pályaválasztó Fesztivál

2016 októberében újra megnyitjuk a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál bokszutcáit. A fesztivál elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt. A pályaválasztó diákok itt három kérdésre kapnak választ: Mi érdekel? Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak? Hol tanulhatom meg ezt a szakmát? Idén már 5 nagyvárosba látogatunk el, hogy az ország minden pontjához közel kerüljünk.

A Győrben megrendezésre kerülő Fesztivál időpontja: 2016. október 19.

Bővebb információ: http://miapalya.mee.hu/mi_ez_a_fesztival

Mi a Pálya_facebook_2016-09-07

2016.09.07. J E L E N T K E Z Z  hozzánk, tanulj nálunk!

Rendelkezel érettségivel és bármilyen 5-ös szintű OKJ-s szakképesítéssel? A Győri Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeiben 1 év alatt szakképesítés ráépülést szerezhetsz az 55 34501 Kis-és Középvállalkozások Ügyvezetője II. OKJ képzés keretében. A képzés államilag támogatott, ingyenes esti felnőttoktatás keretében! Több mint 300 óra idegen nyelv és üzleti szaknyelv mellett informatikát és vezetői ismereteket tanítunk!
Bővebb információ: Győrfi Lászlóné 20/3576365

ügyvezető képzés 2016

2016.08.29.

Szakiskolások középiskolája_2016

2016.08.26. FIGYELEM!

A 2016 szeptemberében induló ingyenes képzések BŐVÍTETT listája a következő:

Felnőttoktatás 2016_2017 tanév

A 2016 szeptemberében induló költségtérítéses felnőttképzési tanfolyamok listája a következő:

Felnőttképzés 2016_2017 tanév

2016.06.24. A sajtóközlemény elolvasásához kattintson ide

Megalakult az országban az első önkéntes ifjúsági mentőszervezet a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjaiból, mely növeli a győri lakosság biztonságát, és szükség esetén segítheti a hivatásos szervek beavatkozásait.

Bercsényi_önkéntes mentőalakulat

 2016.05.03. A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide

A napokban rendezték a szakközépiskolások számára a szakmai versenyek országos döntőit. Az építészeti szakmacsoportban kétféle szakmai versenyt szerveznek, az egyiket az érettségizőknek, a másikat a technikus vizsga előtt állóknak. Az idei tanévben mindkét verseny országos döntőjén a Győri Műszaki SZC Hild József Építőipari Szakközépiskolájának tanulói kiemelkedően szerepeltek.

Hild_országos szakmai verseny_OSZTV_2016   Hild_országos szakmai verseny_SZETV_2016

 

2016.05.02. A szakképesítések letöltéséhez kattintson ide

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum rendkívüli felvételi eljárást hirdet az alábbi tagozatokon. Jelentkezni és érdeklődni lehet a tagintézményeknél.

2016.04.29. A kisalfold.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolájának diákjai szép szakmai verseny eredményekkel gazdagodtak.

PÁGISZ Lacsik Bence, Kirchner Benjamin és Ferencz Márk (balról jobbra)

 

2016.04.27. A kisalfold.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

Tiszteletbeli tűzoltó lett Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája igazgatója. Gratulálunk Neki!

Bercsényi Németh Zsolt

 

2016.04.26. A moderniskola.hu oldalon olvasható cikk elolvasásához kattintson ide

Európa bajnok szállhat versenybe a jövő évi szakmai világbajnokságon. A Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolája és Kollégiuma diákjai szép sikereket értek el a Szakma Sztár Fesztiválon.

Jedlik_Vajgel_Viktória_Varga_Ákos_Orodán_Tamás_Fotó_HTTP_Alapítvány

2016.04.01.

A Klímagáz képzések kapcsán megjelent Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleménye:

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson ide